Afvoer sluit niet goed aan op onderkant wasbak.

Marcdetweede

  • #1
Zie titel. De rest van de afvoer trekt het gedeelte dat vast gemaakt wordt aan de wasbak een beetje naar beneden. Er zit spanning op dit systeem en ik kan niet een manier vinden om die spanning eraf te halen. Gevolg hiervan is dat de achterkant van de aansluiting naar beneden wordt getrokken en de boel gaat lekken als er teveel water in te korte tijd doorheen loopt.

Je kunt dit op de tweede foto zien. Ik druk hier zachtjes de aansluiting tegen de wasbak, maar je ziet dat er aan de achterkant nog licht doorheen komt. De rubberen ring heb ik hier even weggehaald. Op de eerste foto kan je zien dat de aansluiting best ver naar beneden getrokken wordt door de rest van het systeem als de aansluiting niet vastgemaakt of vastgehouden wordt.

Misschien is de rubberen ring aan vervanging toe, maar ik vermoed dat een nieuwe rubberen ring alleen dit probleem niet oplost.

Voor de volledigheid: het is een afvoer systeem met twee wasbakken. De rechter wasbak zit iets hoger dan de linker en de linker is degene die lekt. Wat dat betreft wel opvallend dat de rechter niet lekt, want je mag verwachten dat daar ook spanning op zit.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. Iemand een idee hoe zoiets opgelost kan worden?

Zo nee, wat kost het tegenwoordig om voor zoiets een loodgieter te laten komen? Komt een loodgieter eigenlijk nog wel langs voor zo’n relatief simpel probleem?

952800E1-1BA6-4255-A7C3-D1B10A850AC5.jpeg 0D29F623-FBB0-4579-806D-9455FBFE54E9.jpeg
 

ADDave

  • #2
Ik zie het probleem niet zo. Er zit altijd wel een klein beetje speling tussen, daar is het rubber ook voor. Gewoon wat strakker aandraaien.

Is het rubber droog of zichtbaar kapot, dan inderdaad vervangen.
 

Marcdetweede

  • #3
Hij kan niet strakker aangedraaid worden. Voor zover ik kan zien is er geen beschadiging aan de ring, maar ik zou kunnen proberen om hem te vervangen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Nieuwe rubber er in zetten, en desnoods 2 rubbers er tussen.
 

Marcdetweede

  • #5
Ja, ik zat zelf ook aan 2 rubbers te denken, maar ik dacht misschien is er een manier om de spanning er af te halen, bv. door een flexibele slang ofzo.

Het is een ring met een binnen diameter van 9,5 cm en een buiten diameter van 10,5 cm. Ik zie dat ze online vaak in inches worden weergegeven. Enig idee wat voor een type ring dit is?

Zijn dit zogenaamde “gummiringen”?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu