Afvoer oude wastafel losmaken.

MiekeMaaktHet

 • #1
Mijn 50 jaar oude wastafel is erg gaan lekken bij de afvoer. De rubber ring tussen uitgang wastafel en metalen ring rondom de pijp bleek volledig verkalkt. Ik heb m zoveel mogelijk losgesneden en gebikt, ook de oude witte tape rondom de pijp weggehaald voor zover dat kon. De hele afvoer meerdere dagen in schoonmaakazijn geprobeerd te ontkalken. Toch krijg ik geen beweging in de metalen ring onder de rubber ring. Ik heb ook geen idee hoe ik die goed vast kan pakken. Te groot voor n waterpomptang. Hoe draai ik deze ring los???

16339411254867580183196332575213.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Flauw, maar een waterpomptang die groter is.
  Doorzagen en alles nieuw.
   

  MiekeMaaktHet

  • #3
  Ik las n ander item over t zelfde probleem, daar werd gesproken over n grote moer onder de ring, ik herkende de moer eerst niet, maar nu ik beter kijk zie ik dat er bij mij ook wel degelijk n moer zit, en n Engelse sleutel met n grote bek heb ik. Dus ik ga m eerst zo proberen los te draaien. Met schroevendraaiers in de gaten boven. Wordt vervolgd.
   
  Laatst bewerkt:

  MiekeMaaktHet

  • #4
  Iemand bij n ander item over hetzelfde probleem had het over 2 schroevendraaiers die je zou kunnen gebruiken om het draaien van de pijp tegen te gaan door ze in gaten te steken, kan iemand uitleggen hoe dat zou moeten? Misschien met foto? Mij lukt t niet of ik begrijp t niet goed.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  als er overloop gaten in zitten in de wasteplug daar kan je schroeverdraaier in steken zodat je een X krijgt dat dan tegen houden en onder aan een grote water pomp tang moer los draaien.
  Of een waste sleutel een speciaal gereedschap om een waste los te draaien.
  waste sleutel - Google zoeken
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu