Afvoer lucht mobiele airco in een holle wand.

Mohamed2020

 • #1
Ik heb een in de woonkamer een schouw waar vroeger een gaskachel heeft gestaan.Nu wil ik in de zomer mijn mobiele airco gebruiken en daar een gat maken waar ik de warme lucht weg kan blazen het is hol alleen weet ik het niet zeker het klinkt wel zo want er is een stenen muur aan beide zijden en dat klinkt anders en waar het naar toe leid naar het dak hoop ik is dit een optie.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Plaats even een foto van de schouw.
   

  Mohamed2020

  • #3
  Hoi het lukt me niet te uploaden paar keer geprobeerd ik woon een flat met woningen boven elkaar allemaal identiek aan mekaar.
   

  Mohamed2020

  • #4
   

  Mohamed2020

  • #5
  Die zwarte haard hang alleen voor de sier is zo n bio-ethanol haard in het verleden gebruikt nu nutteloos.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Ik heb de foto nog even wat helderder gemaakt, zodat er ook iets van de achterwand te zien is:


  En ik moet zeggen: het lukt me niet door die achterplaat van die haard te kijken. Dus is er ook niets van te zeggen of er een bruikbaar afvoerkanaal aanwezig is.

  Bovendien, zelfs al zou er een gat zichtbaar zijn, dan is het nog de vraag of de afvoercapaciteit voldoende is voor de betreffende airconditionunit. Er zal vast wel een bepaalde maximum lengte en een minimum doorsnede vermeld staan in de handleiding.

  De vraag is ook of alle afvoerkanalen gescheiden zijn, of dat er enige kans bestaat dat er iets gemeenschappelijks is. Want in dat laatste geval zou je wel eens gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. Ik heb alleen geen idee of dergelijke gemeenschappelijke afvoerkanalen nog (mogen) bestaan.

  Vermoedelijk doe je er beter aan om de slang door een raam naar buiten te voeren.
   

  Mohamed2020

  • #7
  Beste bedankt je antwoord dat van het raam heb ik gedaan,werkt niet goed genoeg maar heb géén keus is ook een huurwoning zal nog navraag doen bij zo n wijkmonteur mischien dat ie meer weet doeg.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu