Afvoer keuken loopt nog steeds niet goed door...

Robert20VT

 • #1
Beste klussers,

Een aantal maanden geleden heb ik hier mijn ervaringen en klachten (lees: ergernis :lol: ) geschreven mbt een niet doorlopende afvoer in de keuken.

Zie: Afvoer loopt niet door

Inmiddels een aantal maanden verder maar helaas is het probleem nog steeds niet verholpen.
Ik heb geprobeerd de afvoer door te spuiten met eenzelfde constructie die in bovengenoemde topic beschreven is. Dit zonder succes helaas.
Hierna hebben we de afvoer nagekeken op verstoppingen, maar ook dit leverde niets op. We hebben een groot gedeelte van de afvoer afgezaagd en een nieuw stuk erop gezet, dit mocht ook niet helpen.

Ik krijg toch het vermoeden dat het in de beluchting van de afvoer zit. Enige tijd geleden is er een dak-opbouw op mijn huis gezet, en als ik er aan denk... is dat ongeveer dezelfde periode waar de problemen zijn begonnen.
De buis tbv beluchting van mijn riool is hierdoor ongeveer 2,5 meter langer geworden. Ik krijg het idee dat daardoor de afvoer in de keuken niet meer de druk kan "evenaren" waardoor het water niet meer wegloopt. Ik wil binnenkort een beluchter bij het sifon er op zetten om te kijken of dit werkt, en of mijn theorie klopt. :denk:

Wat is jullie idee hierover? Zou dit überhaupt kunnen?

Alvast bedankt voor het meedenken weer!! :prima:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Een beluchter plaatsen heeft volgens mij niet zoveel zin, als het water niet weg wil heeft dat te maken met een overdruk in de leiding die het gevolg is van een vernauwing of verstopping of te weinig ontluchting.
  Het lijkt me gek dat die 2,5 meter iets uitmaakt tenzij de verlenging van de leiding is uitgevoerd in een kleinere diameter.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu