Afvoer gootsteen met vaatwasser en quooker

Klus graag21

 • #1
Wij hebben al een tijdje een probleem met de afvoer in de keuken. We werken nu met een handdoek in de kast als bescherming.
1. Als de vaatwasser water pompt, komt dat in de gootsteen naar boven.
2. Als we de kraan gebruiken met een dunne straal loopt het water goed weg.
3. Als er veel water weggespoeld moet worden, dan komt het uit de overloop van de quooker.
Als we niks doen loopt het water op gegeven moment heel langzaam weg. We hebben geprobeerd om uit te zoeken wat er gebeurd. Zie onderstaand.
- Als we met een gootsteen ontstopper een keer pompt dan loopt het water weg. We houden de overloop van de gootsteen met een doekje dicht. Het water spuit dan wel uit de overloop van de quooker. Hierna verloopt het weer zoals boven(nr 1,2 en 3)

De afvoer is vervangen en de 90 graden bochten zijn zoveel mogelijk vervangen door 45 graden. De aansluiting van de zwarte slang van de quooker is lager geplaatst. Er zat geen vuil of vet in de hele afvoer. De afvoer loopt schuin (45graden) door de vloer naar de kruipruimte. De diameter van de buis blijft hetzelfde. Dit is ongeveer 5 meter daarna gaat het over op een grotere buis waar alles bij elkaar komt. Ook van de bovenverdieping en hemelwater.

In de foto is nr 1 afvoer vaatwasser, 2 is de overloop quooker en bij 3 zie je dat er geen waterstop is geplaatst. Wij hebben dit laten doen door de aannnemer die onze woning heeft verbouwd.

Wat is de oplossing van dit probleem. Moeten we een beluchter of een ontluchter plaatsten. We weten het niet meer. We hebben eerder verstopping gen gehad en er hebben al 2 loodgieters naar gekeken. Dit moet op te lossen zijn. Misschien nog niet een loodgieter gevonden die zich erin kan verdiepen.

We hopen dat iemand hier ons kan helpen om dit probleem op te lossen. Het ontneemt ons van ons woongenot.

Alvast bedankt.
Mocht er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

69DB115B-82BD-40B2-AEEE-52079F218B50.jpeg B7D355F3-B416-4E1C-ADC5-91691E130E80.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De kans is groot dat over die lengte de leiding aan gekoekt is door vet aanslag.
  Beter om van de grote buis een dikkere diameter 75mm te nemen het eerste 5m en dan over gaat naar 50 mm en in het aanrecht kastje naar 40 gaat.
   

  Klus graag21

  • #3
  Henk253 schreef:
  De kans is groot dat over die lengte de leiding aan gekoekt is door vet aanslag.
  Beter om van de grote buis een dikkere diameter 75mm te nemen het eerste 5m en dan over gaat naar 50 mm en in het aanrecht kastje naar 40 gaat.

  Bedankt Henk voor de reactie. We kunnen geen dikkere buis onder de vloer krijgen. De kruipruimte is in hokjes verdeel. ( de muren bovengronds lopen ondergronds door) ik denk dat het daarom zo is vervangen.
  Wij hebben ivm waterproblemen in de tuin, 2 lijngoot geplaatst en aangesloten op de hemelwater afvoer.
  We denken niet dat die afvoer verstopt is omdat we eerder met ontstoppingsveer aan een schroeftol het schoon hebben gemaakt.

  We willen de afvoer vastwasser en overloop onder de kast plaatsen. Zal dat ons probleem oplossen? Met een beluchter.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Dan maar wat meer sokken gaan gebruiken dan kan je de buizen wel verzwaren.
  Plaats een foto`s hoe je situatie onder de vloer is van je riolering zo met woorden kom je er niet achter wat de oorzaak is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu