Afvoer douchebak zit scheef

Glenn T

  • #1
Hoi,

Ik zit met een vergelijkbare situatie als hier beschreven:

De douche loopt niet lekker door en nadat ik de schroef van het roostertje eruit had gedraaid en wat vuil uit het putje had proberen halen, merkte ik dat het aansluitstuk scheef zat, zie foto. Die dient wellicht terug netjes onder de opening van de douchebak terecht te komen, maar ik krijg dat niet zo goed klaar. De rubberen ring is nog aanwezig maar zit wat 'losjes'.
Om het stuk dat scheef zit terug op zijn plaats te krijgen, zal ik wel wat kracht moeten zetten (het randje moet terug onder de bak geraken en zit nu scheef). Ik moet ervoor zorgen dat tegelijkertijd de rubber op zijn plek blijft.
Ik maak me echter zorgen dat ik de onderkant hierbij lek zal maken (aansluiting op de sifon) door het gewring en dus een lek zal maken onder de douchebak. Wat zou de beste manier zijn om dit stuk weer op zijn plek te krijgen? En is er een manier om te checken dat er nadien geen lek zit onder de douchebak?
De verstopping zal ik helaas met een chemisch product moeten oplossen.

Alvast bedankt!
Glenn
afvoer douche.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Een ijzerdraad pakken en een haakje aan buigen. Die haak je dan aan die horizontale spijlen in het putje. Dan kan je hem omhoog trekken tegen de douchebak aan en weer vast zetten.

Grootste gevaar is dat die rubber ring niet meer goed zit en gaat lekken. Die kans is zelfs best groot.

Enige manier om lekkage te controleren is een luikje te maken onder de douchebak.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu