Afvoer bij wasbak loopt over

EJ24

  • #1
Beste,

Gisteren hebben we een wasmachine geplaatst in de achtergelegen kamer van de badkamer. In de badkamer hebben we water doorgetrokken en een gat voor de afvoerpijp van de wasmachine. Vervolgens hebben we de wasmachine aangesloten.

Het water lekt nergens en het draaien van de wasmachine gaat ook perfect. Echter bij het laten draaien van de wasbak loopt de afvoer over (water), dit is bij het draaien van de wasmachine en anders ook. De afvoerpijp is geplaatst op een hoogte van 20 cm.

Ik heb het idee dat de afvoerpijp veel te klein is en dat die dus veel langer moet zijn. (is dit op te lossen met een tussenstukje, zodat de afvoerpijp hoger komt?) De afvoerpijp is ruim 40 mm dik (dus lijkt me wel breed genoeg)

Concrete vraag:

Hoe valt dit te behelpen?

Ik hoor graag jullie mening,


Alvast bedankt,

EJ

[/url]
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaatst eerst een een foto zodat we het goed kunnen beoordelen


Normaal moet een aansluiting van wasmachine tussen min.60cm en max 100cm zijn, zostaat het ook in de beschrijvingen wasmachines.


Succes
 

EJ24

  • #3
Ik had wat moeite met het plaatsen van een foto.

Bij deze,

Bij het draaien van de wasmachine loopt het water niet over. Bij het openzetten van de kraan van de wasbak wel. Dit neemt niet weg dat de wasmachine correct geplaatst moet worden.
 

Kaajee

  • #4
Maar zoals ik het zie zorgt de slang van de wasmachine er gewoon voor dat de afvoer verstopt is. Het uiteinde van de slang zorgt er voor dat het water uit de wasbak niet vlot weg kan stromen.
Buiten dat is dit sowieso niet handig, want er kan ook water dat weg stroomt uit de wasbak via dat y-stuk naar buiten komen.

Het beste in deze situatie zou mi. zijn om dat y-stuk te 'verlengen'.
Dus een 45 graden bocht erop, dan een stukje buis naar boven en daar dan de slang van de wasmachine.

Je zult dan waarschijnlijk wel een nieuw gat in de muur moeten maken, nl. hoger.

Eigenlijk zou er ook nog een sifon bij moeten want nu heb je kans op nare luchtjes.

Anders moet je de hele 'vaste installatie' naar de kamer waar de wasmachine staat verplaatsen. Daar een sifon plaatsen en een stuk verticale pijp.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #5
Heb je nu geen last van stank in je badkamer?
er is nu een open verbinding gemaakt met het riool.
als je nu in het t-stuk een 45 graden mof spie bocht lijmt, dat deze recht omhoog staat, en er een syfon oplijmt, en daar de slang van de wasmachine inhangt, ben j edenk ik van de problemen af.
denk inderdaad dat de slang no de oorzaak is dat de wastafel overloopt.

groeten b.
 

Kaajee

  • #6
Boudewijn0318 schreef:
.................
denk inderdaad dat de slang no de oorzaak is dat de wastafel overloopt.

groeten b.
En daarom copy-paste je min of meer letterlijk de tekst van de post boven die van jou?



Anyway, als TS het (voorlopig) quick&dirty op wil lossen zou het wellicht ook volstaan als ie een stukje buis in het huidige y-stuk lijmt, zeg 30-40cm. Het y-stuk verlengen ahw. Dan in dat uiteinde de slang van de wasmachine stoppen. Deze wellicht nog even vastzetten op de 1 of andere manier, dat ie er niet uit kan schieten.
Dan zit ie in ieder geval niet meer in de weg van de afvoer van je wastafel. Het potentiële stank probleem blijft bestaan en netjes is het natuurlijk niet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Hier zijn meerdere fouten te zien andere forum medewerkers hebben al wat behandeld.

Maar het belangrijkste niet je hebt een 40mm t-stuk op een 32mm buis dus een op de kopstaande verbinding.

je moet dat er uit halen en eens gaan kijken wat voor diameter je afvoer in de vloer zit vaak zit hier een rubber verloop in van 40of 50 naar 30mm

hier van uit moet je met 40mm vandaan en een nieuwe afvoer compleet met een sifon voor je wasmachine nu heb je een open riool en ook stank



 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu