Afvoer aansluiten in badkamer met vloer

johma84

  • #1
Goedemiddag allemaal,

Ik heb al een flink aantal topics doorgespit in mijn zoektocht naar een antwoord, maar helaas. In mijn nieuwbouwwoning die eind volgend jaar opgeleverd wordt wil ik graag een inbouwbad plaatsen. Nu heb ik bij mijn keuzes hiermee rekening proberen te houden door een leidingvrije zone op de plek van het bad. Waar ik niet (of eigenlijk te laat) aan gedacht heb is om een stukje leidingvrij te houden richting de wastafel om daar de badafvoer via de vloer aan de wastafelafvoer (met beluchting) aan te sluiten. Het gaat om een stukje van 60cm, waarvan ik niet weet waar de vloerverwarming zit, dat ik moet overbruggen. En ik heb alles geprobeerd om nog een wijziging doorgevoerd te krijgen, daar wil de aannemer niet in mee, bovendien mag ik niet gaan kijken voordat de dekvloer erin ligt omdat ik dan over de slangen loop.

Hebben jullie tips wat ik het beste kan doen? Zit aan de volgende mogelijkheden te denken:
1. voorzichtig uithakken. Hoe ver zit de vloerverwarming van de wand (tussenwandje naar slaapkamer 10cm dik)?
2. richting afvoer van de douchegoot, hier zit ook geen vloerverwarming (maar dan ben ik bang voor overstroming douchegoot bij leeglaten bad).
3. gat in de muur bij de wastafelafvoer richting slaapkamertje, over de muur terug naar de badombouw (zodat de leiding in de slaapkamer in het zicht komt).
4. 40 of 50mm breken in de 10cm muur over 60cm (zwakkere muur)?
5. Anders?

Dank voor jullie hulp....
1629902004538.png


1629901311683.png 1629901976261.png
 

ADDave

  • #2
Beetje flauw van die aannemer om dat laatste stukje niet mee te nemen. Hij heeft een tekening en het is letterlijk nog geen 5 minuten werk om dat stukje naar het bad erin te maken.

Als jij aangegeven hebt dat je een leidingvrije zone wilt voor een bad, dan is het ook de aannemer zijn taak om jou te informeren dat daar ook extra waterleidingen en een afvoer naartoe moeten. Dat heeft hij dus niet gedaan.

Hij kan wel wel zeggen: ja te laat, maar hij maakt nu van zijn probleem, jouw probleem.
 

johma84

  • #3
Hoi Dave,

Bedankt voor je reactie. Het is projectbouw, wat misschien wat minder flexibel is. Uiteraard ben ik het met je eens. Helaas is de situatie zoals hij is.
Wat betreft de leidingen: die vraag heb ik destijds gesteld om dat extra aan te laten leggen, maar dat was niet mogelijk. Casco = Casco. Vandaar dat ik nu dus ook zoek naar een idee om de leidingen wel te kunnen leggen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu