Afvoer aanpassen na plaatsen nieuwe spoelbak

Stef1

  • #1
Beste,

In de wasruimte heb ik een andere spoelbak geplaatst. De afvoer heeft de maat 6/4 x 40. De vorige spoelbak had 5/4 x 32. Ik heb in de tekening hieronder de situatie geschetst. Het lijkt mij dat wanneer ik het 40x32 t-stuk vervang voor een 40x40 t-stuk i.c.m. 40 buis, ik de nieuwe spoelbak op dezelfde manier aan kan sluiten als de vorige spoelbak aangesloten was.



Echter als ik hier dan toch mee aan de slag ga kan ik wellicht kijken of de hele situatie verbeterd kan worden. In de vorige situatie kwam het namelijk wel eens voor dat er water uit de afvoer liep waar de slang van de wasmachine ingestoken was. Dit gebeurde incidenteel op momenten dat ik de spoelbak leeg liet lopen. Al heb ik het vermoeden dat dit kwam doordat de slang van de wasmachine te ver in de afvoer stak, daarna is het namelijk niet meer voorgekomen. Op basis van topics die ik op dit forum gelezen heb, zou onderstaande situatie de kans dat dit gebeurt mogelijk verkleinen. Dit doordat een 45-graden t-stuk het water direct de goede richting in schijnt te sturen en de afstand tussen het t-stuk en de slang van de wasmachine langer is.




Ten slotte ben ik benieuwd of onderstaande situatie uberhaubt een goed idee is. Dit geeft mij het voordeel dat de bovenkant van de afvoer dan achter een kastje zit waar ik goed bij kan. Op dit moment loopt deze pijp achter de wasmachine waardoor ik er niet echt bij kan mocht er water overstromen. De reden dat ik niet voor de zwanenhals de buis horizontaal verlengd heb, is omdat de eerste bocht dicht bij de vloer zit en ik bang ben dat wanneer ik deze afzaag ik er geen nieuwe bocht kan plaatsen doordat de pijp die de vloer in gaat dan te kort is.




Ik hoor graag wat jullie kijk hierop is, en of er mogelijk een betere oplossing is dan wat ik hier voorgesteld heb.

Groet,
Stef
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Beter onder de wasmachine sifon aan sluiting maken.

 

Stef1

  • #3
Bedankt voor uw reactie. Ik ga er mee aan de slag.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Zoals je het nu hebt heb je 2 sifons achter elkaar voor de spoelbak dat werkt sowieso niet goed.
 

Stef1

  • #5
Bedankt voor de tip! Ik zie dat Henk hetzelfde aangeeft, dus het is duidelijk wat ik moet aanpassen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu