Aftakking maken voor 3 radiatoren

Mbbakker

  • #1
Goedenavond,

We hebben op onze bovenverdieping 1 slaapkamer opgesplitst en er een slaapkamer en badkamer van gemaakt.

In de vorige situatie kwamen de cv leidingen verticaal door de vloer waarna deze via een t-stuk horizontaal naar links naar een radiator ging en horizontaal naar rechts door d'e wand naar een radiator in de andere slaapkamer.

In de huidige situatie komen de cv leidingen verticaal door de vloer omhoog (in de nieuwe badkamer) waarna deze horizontaal naar links door de wand naar de radiator in de slaapkamer moet, horizontaal naar rechts door de wand naar de radiator in de andere slaapkamer moet. En haaks op de leidingen horizontaal naar een radiator in de badkamer moet.

Ik moet dus 3 aftakkingen op de cv leidingen maken, kan ik dit doen door een t- stuk te plaatsen voor de radiator in de badkamer en daarboven een t-stuk voor naar de slaapkamers? In hoe verre hebben zoveel t-koppelingen invloed op de werking van de cv?

En hoe doe ik dit met de retour en aanvoer leiding? Moet ik 1 Vd 2 met een bocht om de andere leiding heen laten lopen om horizontaal te komen?

Er is geen ruimte voor een verdeler omdat alles onder de vloer moet komen en er een betonvloer overheen gestort gaat worden.
 

Frank

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er bestaan ook kruisstukken:


Daarboven zou je dan een knie de juiste kant op kunnen laten gaan.
 

Mbbakker

  • #3
Die had ik nog niet gezien, alleen met deze koppeling loop ik tegen het probleem aan dat de aanvoer en retour elkaar in de weg gaan zitten.

De retour en aanvoer komen naast elkaar naar de bovenverdieping, als ik hier zon koppeling tussen zet, zit 1 kant van de aansluiting tegen de andere buis aan.

De bovenste zou ik nog wel met een bocht oid eromheen kunnen maken.
 

Frank

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Kan je de leidingen op een lagere plek al splitsen?
 

Mbbakker

  • #5
Ik zal straks even een foto maken van de situatie dat is waarschijnlijk iets duidelijker voor iedereen.

Het is een beetje een aparte situatie met de leidingen (was al zo aangelegd, voormalig huurhuis).

Ik ga straks even plek maken want er staan nu was klusmaterialen voor en dan upload ik even een foto.
 

Mbbakker

  • #6
Hierbij wat foto’s van de situatie. De leidingen voor de badkamerradiator kan ik onder de vloer ertussen maken met een t-stuk.

De radiator die er nu zit moet naar links verplaatst worden, en de leidingen die naar rechts (door de muur) gaan moeten ook aangesloten blijven. Deze leidingen zal ik achter een koofje gaan maken dus mogen boven de vloer langs de muur lopen. 

Marcn88

  • #7
Als u de nieuwe aftakking onder de vloer kan maken kunt u gewoon weer werken met t stukken, 2x onder de vloer voor de badkamer en dan 2x boven de vloer voor de huidige radiatoren u zult dan wel een paar nieuwe stumken buis moeten buigen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Je kan dan onder de vloer ook in één keer overgaan op dunwandig buis met knelfittingen. Nu zit alles nog met dukwandig gefit. Dat is voor een doe het zelver een stuk lastiger.
 

Mbbakker

  • #9
Goed idee, dat moet idd lukken met 2 t-koppelingen bovenin en een bocht eraan buigen om de leidingen langs elkaar heen te laten gaan.

Heb ik nog een verloop nodig om naar dunwandige buis over te gaan of gaat dat alleen om de bochten en t stukken die er nu tussen zitten? Onder de vloer lijkt het gewoon op normale CV buis.
 

Marcn88

  • #10
Dit lijkt me dunwandige buis waar je op kunt knellen, de tstukken die er nu zitten zijn geperst
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu