Aftakken oude kopere leiding

Venzinl

  • #1
Beste mede klussers,

Reeds ben ik gestart met het uitbreken van mijn oude douchecabine. Hier ga ik een inloop douche van maken en dus voorzien van een douchegoot.

Aangezien de vorige bewoners flink wat gerommeld hebben in het huis, en er hier en daar wat lekkages zijn geweest, wil ik graag de leidingen vervangen van de muurplaat tot aan de vloer, dit ook omdat de vloer wat lager komt te liggen dan de oorspronkelijke douchebak.

Nu is dit de situatie zoals te zien is op de onderstaande foto. Warm en koud komen uit de vloer en liggen strak tegen elkaar aan. Dit zit zo in de kanaalplaten en breken is dus erg risicovol. Ook met kans dat ik de leidingen raak. Handbeitel is haast niet te doen in de betonvloer.

Hoe ga ik er voor zorgen dat ik hier iets op kan solderen zodat de leidingen iets lager kan komen te liggen dan nu het geval is? De nieuwe leiding moet dus daar op gesoldeerd worden, maar met deze ruimte is het wel erg beperkt. Ik heb al weggekapt wat ik zo 1-2-3 kon wegkappen.

20210614_173928.jpg
Screenshot_20210615-004214_Gallery.jpg


Bedankt alvast voor jullie tips!
 

Sander 1972

  • #2
Kun je niet op een betere plaats de leiding oppakken.

Waar loopt de leiding heen?
 

Venzinl

  • #3
Leiding loopt door de kanaalplaat richting de andere badkamer. Is een afstand van een kleine 6 meter.. badkamers zitten beide op eerste etage.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Ik vind het wel vreemd dat de leidingen 6 meter verder op naar een andere badkamer gaan.
Als je kijkt naar de leidingen zijn ze recht naar beneden gericht.
Als dat over zij moest naar een andere plek waren ze anders gebogen lijkt me.
Zit er niet ergens een verdeel stuk?
Beter geen aansluiting op dit punt maken buis is vervormd.
 

Venzinl

  • #5
Leidingen gaan niet recht naar beneden, erg apart gemaakt allemaal. Onder de leidingen zit namelijk mijn woonkamer, leiding kan daar nergens de muur in schieten.

Ergens anders aftakken is ook niet zomaar te doen, ik zou dan dus de halve bovenverdieping weer open moeten breken hiervoor.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #6
U zult om hier verder op te kunnen toch de leidingen zeer voorzichtig verder moeten ophakken, zodat er een soldeer knie geplaatst kan worden
 
  • Like
Waarderingen: Klussen.

Sander 1972

  • #7
Ik zou als ik u was de boel verder laten open haken door de loodgieter, of iemand die hier ervaring mee heeft. Want het moet ook nog uit elkaar gehaald worden.

En als u het zelf doet, zet wel de hoofdkraan even dicht. Doe ik ook altijd als ik een badkamer leeg trek
 

Venzinl

  • #8
Zonder het dichtzetten van de hoofdkraan gaat het inderdaad wat lastig worden...

Ik ga er zaterdag mee verder. laatste optie is eventueel een voorzetwand maken, alhoewel ik dit liever niet heb in de douchecabine :)
 

Haplo

  • #9
Met een voorzetwand waar je een inbouwkraan in weg kunt werken, nisje erin. Scheelt een hoop gebreek en gezweet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu