Afstand tussen koelkast en muur

Jvdvelde

  • #1
Hallo allemaal,

Gisteren de nieuwe keukenkasten geplaatst en de apparatuur geïnstalleerd. Gelukkig had ik hulp van m'n schoonvader om te helpen, hij heeft de inbouwkoelkast geplaatst.

Voordat ik naar bed ging zat ik te kijken naar de luchtcirculatie tbv de koelkast. Mmm, in de plint een rooster plaatsen, de koele lucht gaat achter de koelkast langs en aan de bovenkant er weer uit. Oh, niet vergeten dat voordat het blad op de kast van de koelkast wordt gemaakt, de maten van een roostertje door te geven. Heel goed bezig dacht ik ... :D
Totdat ik ineens zag dat de achterkant van de koelkast, straks tegen de muur aan staat ! Er moet toch minstens 2 cm tussen de achterwand van de koelkast en muur zitten ???

De hele serie kastjes welke nu aan elkaar zitten, naar voren halen is weer geen optie, want dan kijk je via de zijkant ik de ruimte tussen muur en koelkastkast.
En de koelkast zelf staat volgens de instructies in de kast, past precies !
Ik ben bang dat als ik volgens de instructies van de keukenleverancier alles laat staan zoals het nu staat, binnen een paar jaar de koelkast stuk gaan en tot die tijd niet goed werkt :(
 

Gerrit

  • #2
Als de koelkastkast (2 x lezen) strak tegen de muur staat, en de koelkast is ingebouwd, hoe kon je dan zien dat de achterzijde van de koelkast strak tegen de muur staat?
 

Jvdvelde

  • #3
Ik kan via de bovenkant van het de koelkastkast (jawel 2 keer lezen) op de koelkast(kast) kijken. De kast is aan de bovenkant nog open, dus ik kan alles zien
 

Gerrit

  • #4
Ik ben weliswaar geen deskundige op dit gebied, maar het belangrijkste is toch dat een een goede luchtstroom mogelijk is.
Ik ken meerdere voorbeelden (o.a. bij mij zelf) waar de kast dicht op de muur staat en er zijn nooit problemen mee.
 

Jvdvelde

  • #5
Ja oke, ik heb de kasten ook helemaal tegen de muur staan.
Maar het gaat er mij om dat de koelribben strak tegen de muur staan.
Overal staat beschreven dat het beter is om een ruimte tussen de koelribben en de muur vrij te laten ivm een betere afvoer van de warme lucht wat beter is voor de levensduur en werking van de koelkast.
Dan is het toch stom/vreemd/raar (doorstrepen wat niet van toepassing is) dat de standaardkast strak om een inbouwkoelkast wordt gebouwd ?

Ik ben bang dat als ik weer creatief met kurk zal moeten zijn. Een afstand creeeren met de tegels die nog tegen de muur aan moeten komen zodat ik een paar mm ruimte ga winnen en met kit een eventuele zichtbare naad moet gaan bedekken.

Ga straks nog wel even naar de showroom van de keukenleverancier, even aanhoren wat hun denken dat logisch is ....
Ha, en waarom ze denken dat het logisch is .....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu