Afstand oven en inductiekookplaat

Hi,

Deze vraag is al heel vaak gesteld maar het antwoord is mij nog niet helemaal duidelijk.
Ik heb een Siemens CM656NB.1 inbouwoven.
Ik heb een NOVY 1753V02 indicutiekookplaat.
Mijn werkblad heeft een dikte van 28mm (IKEA).
De kookplaat wordt opgebouwd.

Zie ook: https://www.novy.com/Media/Novy Col...nduction/1753-1754-1755-2 GA1_NL-FR-DE-GB.pdf
en: https://media3.bsh-group.com/Documents/9001617048_B.pdf

En bijgaande afbeeldingen.

Hoeveel MM moet ik nou aanhouden tussen de kookplaat en de oven? Als ik het goed begrijp zal mijn inductiekookplaat (56mm) 22mm onder het werkblad (28mm) uitsteken bij opbouw (6mm). Daarboven op de 5mm afstand voor de oven. Dus 27mm onder het werkblad. Wat is dan de minimale werkbladdikte waarover de siemens gebruiksaanwijzing spreekt?
Scherm­afbeelding 2025-11-07 om 11.31.24.png
Scherm­afbeelding 2025-11-07 om 11.31.53.png
 
Je glas is 4 mm, geen 6.

Je kiest de dikte van het werkblad op basis van de minimaal benodigde afstand. Niet andersom.
 
Ik lees hoe groter afstand B is, dus hoe groter de kier, hoe dunner het werkblad kan zijn. Zoals het in het plaatje staat, wordt een werkblad van 4-5 mm gesuggereerd bij een kier B van 5 mm.
Maar wie heeft er nou een werkblad van 5 cm dik?

In het plaatje er naast staat een minimale kier die veel groter is, zo'n 35 mm.
Dus als je de kier volgens dit plaatje zo ruim mogelijk maakt, zou je hem mijn inziens prima onder je kookplaat in een blad van 28mm kunnen plaatsen. Gaat er natuurlijk om dat de gegenereerde warmte ban zowel kookplaat als oven goed weg kan stromen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan