Afneembare deur

Zaag

  • #1
Goedemiddag,

Zit even met een vraagje. Ik heb beneden een ruimte waar de verdeler van mijn vloerverwarming hangt. De ruimte waar die hangt is redelijk klein. Mssn iets meer als een meter breed en hoog. Nu wil ik daar met osb en gips een afneembare deur voor plaatsen. Alleen ik wil die zo maken dat die gelijk valt met de rest van de gips wanden en dan dat ik met een soort klik systeem op de deur kan drukken en hem dann af kan nemen.

Met een mageet zou ik ergens een handgreep moeten maken. Dus een kliksysteem heeft de voorkeur.

Iemand suggesties? Ook Hoe ik ervoor kan zorgen dat het mooi valt met de afwerking. Ik denk dat ik de deur dan gewoon mee laat spuiten zodat het ui het zicht is...

Aan een kant kan ik een snapper monteren maar ik moet de deur ook eraf kunnen halen.. ivm met ruimte kan die niet open slaan maar moet ik hem van bovenaf eraf kunnehalen zodat ik bij de verdeler kunnen
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Paumelles?
 

Zaag

  • #3
Zal eens kijken.

Heel simpel gezegd wil ik dus op het vlak van de deur kunnen duwen, dat die naar buiten komt en dat ik hem langs boven eraf kan tillen.
 

De Bob

  • #4
In het kozijntje een haaklat/haakprofiel, en op het luik hetzelfde, of een "Bedhaak" zeer simpel/goedkoop, en doeltreffend voor u probleem, aan weerskanten een haak monteren
Haken aan het kozijn, haakkommen op het luikje.
(Afbeelding gekeerd zien)

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Dan moet ruimte aan de bovenkant zijn om de deur eruit te tillen maar als dat niets uitmaakt is het een goeie optie.

Ik verzoek TS even een foto te plaatsen, dan is het wat duidelijker.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Er zijn onzichtbare deursystemen in de handel. Voor als het echt mooi mag zijn.
 

Zaag

  • #7
Ik zit inderdaad met een beperkte ruimte om het eruit te tillen met die bedliggers.

Het moet zeker mooi zijn want het is zicht werk uiteindelijk. Naar welke systemen doel jij walker?

Een foto zou ik even moeten maken. Het is deels in de keuken dus het moet gewoon mooi uit zicht worden. Het is een vierkant zeg maar en hij moet er mooi inpassen zodat er geen ruimte is naar boven of beneden te gaan. Het moet dus een klik systeem worden waarbij het losspringt en ik het omhoog kan halen.
 

De Bob

  • #8
Aan de onderkant van de deur Z profiel haken die over/op de onderkant van het kozijntje valt/rust en boven een magneet sluiting of snapper.

Plaats even zo mogelijk een foto
 

Zaag

  • #9
Ja een foto is handig denk ik. Het is namelijk niet echt dat er een kozijn aanwezig is

De onderkant zullen de plavuizen komen, nu is alleen de dekvloer er nog. Er boven en omheen staat hout (2/3) en dat is met gips dicht gezet. Het is dus niet dat er een kozijn zit oid.
 

Zaag

  • #10


Foto..

Is dus best klein..
 

De Bob

  • #11
B.v. Onderin op de dekvloer een balkje vastkitten, plavuizen daar tegen aan, en dan onder en boven een magneet of snap sluiting.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #12
Het is kleiner dan ik dacht: Maak een stabiel frame met houten regels, en ook een deurframe. Kun je 44x67 maken.
Met een verdekt scharnier laat je deze in het houten frame draaien. De sluiting is ook verdekt met een push to open magneetsluiting.

op de deur én het frame plaats je een 9 mm hoeklijn of stucstop-profiel. Hier binnen plaats je een plaatje gipsvezelplaat. Ook het kader rondom ga je hiermee bekleden (gipsplaat valt net iets terug tov de wand). Afsmeren met gips (geen roodband) en glad schuren en muurverf erop.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Balkje aan de muur, plaatje maken zoals bij een keuken en met een paar zelfsluitende keukenscharnieren bevestigen, een latje aan de open kant als stuitje voor het deurtje.
 

Zaag

  • #14
Walker,

Heb je een voorbeeld van hoe je dit bedoelt. Ik kan hem niet helemaal volgen namelijk. Op de foto zie je dat hetgeen er omheen al met gips en vuller is gesmeerd en geschuurd.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #15
Het makkelijkst is rondom een latje monteren, en daar een multiplex plaatje op schroeven. Dat zonder te plamuren wit schilderen. De vier schroeven vallen niet op, maar zo kan je het altijd loshalen mocht het écht nodig zijn (als het goed is niet).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu