Afdichting aansluiting glazen overkapping op (bakstenen) muur

Jan met de Handjes

 • #1
Goedemiddag,

Ik heb een glazen overkapping die aan één kant op een balk rust die tegen een muur aan bevestigd is (zie foto). De glasplaat loopt bovenop de balk door tot tegen de muur.

Ik heb de kier tussen de muur en de rand van de glasplaat volgespoten met siliconenrubber, om te voorkomen dat er regenwater achter de balk langs naar beneden loopt. Dit is een tijd goedgegaan, maar nu, na een jaar of drie, begint het te lekken. Ik heb al een paar keer geprobeerd de plekken waar het lekt opnieuw met kit te vullen, maar dit is niet afdoende.

Vraag: weet iemand een beter oplossing? Ikzelf zat te denken aan het frezen van een smalle gleuf in de muur, net boven de glasplaat, en om daar dan een strook mastiek (of iets dergelijks) van een centimeter of 10 in te schuiven en die aan de andere kant op het glas te plakken. Zou dat werken, of weet iemand een betere oplossing? Wat hecht er goed aan baksteen (en aan het cement van de voegen)?

Bijvoorbaat dank voor jullie suggesties!

Overkapping.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  U kunt een voeg uitfrezen en een loodvervanger aanbrengen. . Deze kunt u extra met los verkrijgbare klemveren in de lintvoeg vastzetten en daarna voegen met voegspecie of een hybridekit. Niet vastplakken op het glas, de flap is zwaar genoeg.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Jan met de Handjes

  • #3
  Beste Kees, bedankt voor je reactie, ga ik doen!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu