Afdakje voordeur

Mafkikker

  • #1
Het afdakje boven mijn voordeur is zo lek als een mandje. Er zit aan de zijkant van het afdakje een klein afvoerpijpje die ik regelmatig moet doorprikken om er het water te laten weglopen.
Helaas is die nu zo lek dat het water tussen het hout waarmee het afdakje is betimmerd is gaan werken en het water nu aan de andere kant dan die van de afvoer wegloopt :(.
  1. Welke stappen moet ik nemen om eerst de oude afvoer te vervangen door een grotere (welke maat moet ik kopen en ik wil geen ijzeren pijpje meer, maar een pvc variant)?
  2. Wat voor type dakbedekking moet ik gebruiken?
  3. Hoe krijg ik de oude rommel er netjes af?
  4. Ik wil trespa als bekleding gebruiken ipv hout. Wat heb ik daar voor nodig (speciale schroeven, lijm)?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zit de afvoer aan de buitenkant van het afdakje?
Dan heb je een nieuwe stadsuitloop nodig.
Ik zou minimaal 75mm nemen.
Kan je de nieuwe dakbedekking niet over de oude plakken?
 

Mafkikker

  • #3
Afvoer zit aan de zijkant van het afdakje tussen mijn huis en die van de buren.
Als ik de dakbedekking over de oude heen plak dan hou ik nog steeds ergens lekkage denk ik. Dakje is aan de bovenkant afgewerkt met ijzeren strip.
 

Orga

  • #4
Het is te overwegen om het water af te voeren via een ketting naar de tuin. Een kleine grindbak (min 1000 mm van het huis af). Als je in de gemeente nijmegen woont, krijg je daar zelfs subsidie voor. Dit voorkomt uitdroging van de bodem.
Link verwijderd, zinloos indien niet bekend waar TS woont. Moderator

Het dakje zou ik afwerken met EPDM en toch met hout. Trespa wordt al snel vies en levert een 'goedkoop' beeld op. Wanneer je hout gebruikt kan je bijvoorbeeld Robinia (FSC) nemen. Dit kan onbehandeld worden toegepast, maar vergrijst dan natuurlijk. Andere houtsoorten dienen geschilderd te worden.

Wanneer het dakje constructief stevig genoeg is, kan je overwegen er wat vegetatie op te leggen, dit heeft een waterbufferend effect.
Wanneer je toch kiest voor een pijp, neem dan voor gerecyled pvc of pp/pe.
succes Daan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu