Afdakje bouwen, hoe en wat?

Thijs13

  • #1
Hallo allemaal,

Mijn vriendin en ik hebben sinds kort een appartementje in de binnenstad, met aan de achterkant een dakterras. Nu grenst onze slaapkamer aan dit dakterras, mét een draai/kiep-raam. We wilden hier dus een afdakje bij aan bouwen, gewoon lekker simpel. Iets waar we onder kunnen zitten met z'n tweeën.

Ik ben een beginnend klusser en heb een paar vraagjes over hoe ik het beste een (klein) afdakje kan bouwen.

Het is ongeveer 2,5 mtr breed en 2,5 mtr hoog. Langs het dakterras loopt aan de ene kant een muur van ongeveer 2 mtr hoog en aan de andere kant een muurtje van 1,5 mtr hoog. Dus we zouden het dakje aan de ene kant kunnen laten rusten op die muur van 2 mtr. (Dat betekent dus dat het dakje ook mooi afloopt voor het regenwater.) Alleen over die andere kant zijn we nog niet helemaal uit. Moeten we een paal bevestigen bovenop het muurtje, of er langsheen en aan de muur verankeren? We kunnen nl. niet de paal ingraven. Dat zijn 2 dingen waar wij aan gedacht hebben, maar er zijn misschien nog wel meer opties. Graag zou ik jullie mening en/of suggesties hierover willen horen!

Alvast bedankt,

Thijs
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou een standaard bouwpakket kiezen. En de palen verankeren of verzwaren met bv. grote betontegels tegen het wegwaaien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu