Afdakje voor kruiwagen, fiets, ladder, e.d.

JohnvanVliet1

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil aan mijn schuur een eenvoudig afdakje bouwen, maar ik wil er wel op kunnen staan i.v.m. bladeren in de goot in het najaar. Het afdakje wil ik met dakpannen maken, omdat ik die hier nog heb staan. Het goedje weegt ongeveer 500 tot 550 kg. De palen en balken wil ik een goedkopere houtsoort nemen (geen hardhout in ieder geval)en de palen rusten via een draadeind op de grond. Het geheel blijft buiten zicht in de tuin.

De tekening hoe het ongeveer moet worden heb ik bijgevoegd en ik zou graag de maten van de balken/palen willen weten (denk aan 68 x 68 voor de vertikale palen)om er voor te zorgen dat de constructie niet in elkaar stort wanneer er een sneeuwbui neer komt.

Hoeveel graden afschot zou het afdakje kunnen zijn?

Zou iemand mij hierin op weg kunnen helpen, want ik heb geen idee hoe ik dat zelf zou kunnen berekenen. (Wanneer iemand mij dit zou willen uitleggen, zou ik dat ook goed vinden)



Alvast bedankt voor de antwoorden en tips ter verbetering zijn welkom.

Groet,

John
 

JohnvanVliet1

  • #2
Maximale belasting per paal is 200 kg, welke maten moeten de palen dan zijn om die last te dragen?
Zou 70 x 70 voldoende zijn of toch veiliger naar 90 x 90 ?
 

JohnvanVliet1

  • #3
Echt behulpzaam zijn de vaste reageerders niet, weet men het niet of wil men het niet? Dacht dat dit een actief forum was en niet dood!

Groet,
 

Winnieandbuzz

  • #4
De meeste 'vaste reageerders' hebben een baan naast hun vrijwiilige bijdrage aan dit forum. Je reactie zal niet echt bijdragen aan een eventuele beantwoording van je vragen. Een antwoord krijgen op je vragen is geen recht....
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Mijn ervaring is als er niet gereageerd wordt zijn twee mogelijkheden.
1 Je vraag is zo uitgekauwd met wat zoeken kan je zelf een antwoord vinden.
2 Of je vraag is zo lastig dat er door een specialist veel tijd in gaat zitten om deze te beantwoorden de een is nou eenmaal wat actiever dan de ander.
In jouw geval is het optie 1.
Ik dacht bij wanden en plafonds kan je een balkenschuif vinden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu