AEG vaatwasser verwarmt niet meer

fdgroote

  • #1
Hallo, ik heb een AEG FAVORIT 55600 VI1P vaatwasser die alleen bij de snelle cyclus (4) nog warm water maakt. Alle andere menu's werken sinds kort met koud water waardoor de vaat vuil blijft. Er zijn geen foutmeldingen te zien.

AEG 01.jpg
AEG 02.jpg


Nu had ik al wat rond gekeken op het internet en blijkt een klein relais vaak de boosdoener te zijn. In dit topic wordt een printplaat getoond die achter de keuzeknoppen in de deur van de vaatwasser zit. In mijn toestel zit er echter op die plek (in een doosje) een veel kleinere printplaat zonder brede printbanen. Er zitten maar enkele kabeltjes aan vast, geen heleboel.

Iemand enig idee waar ik wel moet gaan kijken?
 
Laatst bewerkt:
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Bademutze

    • #3
    Dan is de tacho generator defect, een spoeltje achterop je circulatiepomp, is los te vervangen, met een beetje handigheid.
     

    Lampje45

    • #5
    Laatst bewerkt:

    fdgroote

    • #6
    In een ander topic las ik over een reset.
    S.oldeerbout schreef:
    Probeer eens:

    1.Toestel resetten en uitschakelen.
    2.Knop 1 en 3 indrukken en ingedrukt houden , apparaat aanzetten en dan de knoppen loslaten.
    Dan nog een keer op knop 1 drukken en het aantal keer knipperen tellen.
    Vaatwas leeggehaald en eens geprobeerd. Dan krijg ik dit te zien:

    Foutcode (reset, UIT, knop 1 en 3 indrukken en ingedrukt houden, AAN, knop 1 en 3 loslaten, kn...jpg


    iF0.jpg


    Volgens de AEG website moet ik bij deze foutcode nakijken of er geen prut in de afvoer en roosters zit. Niks te zien. Toch maar eens flink geborsteld.

    Druk ik nogmaals op toets 1 (die rechts naast het display met het 'klokje' erop) dan komt er

    Foutcode 2.jpg


    i42.jpg


    Druk ik nogmaals op toets 1 dan komt het cijfer 4 op het display
    Druk ik ... dan het cijfer 5 en start de afvoerpomp
    ... dan het cijfer 6 en stopt de afvoerpomp
    ... 7, 8, 9, 10
    ... en dan herbegint het weer met de foutcode iF0

    Bron: deze service manual
     
    Laatst bewerkt:

    Bademutze

    • #7
    Dit is een lastige, je hebt een inverter circulatie pomp zonder tacho generator, dus die is het niet. Haal het filter en de onderste korf er eens uit en maak een foto van het filter huis . Toestellen van 2014/2015 moesten gemodificeerd worden ivm een grote kans op verstopping van de niveau schakelaar, je hebt kans dat bij jou ook nog moet gebeuren, dat zou ook de E42 klacht kunnen verklaren.
     

    fdgroote

    • #8
    De keuken en alle toestellen zijn in augustus 2014 geplaatst.

    Onderstaande 4 stukken heb ik eruit gehaald:

    AEG 03.jpg


    En de foto die je vroeg:

    AEG 04.jpg
     

    Bademutze

    • #9
    Je toestel moet nog gemodificeerd worden, is niet echt moeilijk, maar je moet wel een beetje handig zijn, bestel nummer 405 534 606/0, of dat je verwarmings probleem oplost, is niet zeker.
     

    Lampje45

    • #10
    @Bademutze,

    Zou je daar wat meer over kunnen vertellen?
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #11
    Kan je ook gewoon schoonmaken.
    Even de sensor en de slang reinigen is meestal genoeg.
    Foto van de onderzijde onder de deur met verwijderde metalen plaat en we komen weer een stap verder
     

    Bademutze

    • #12
    Lampje45 schreef:
    @Bademutze,

    Zou je daar wat meer over kunnen vertellen?
    , bij de eerste generatie van deze machines was er een directe toegang vanuit het filterhuis , naar de niveauregelaar, afhankelijk van het gebruik en hoe de klant het toestel gebruikte kwam er vuil in de niveauregelaar. Vrij snel werd er een modificatie set ontwikkeld ,die een soort luchtkamer voor de regelaar plaatste. Om te voorkomen dat de regelaar verstopt raakte. je kan de niet gemodificeerde toestellen makkelijk herkennen. Op ongeveer 11 uur zie een gat in het filterhuis, daar vlak naast zie je ( moeilijk te zien op de foto ) een klein gaatje , die loopt naar de regelaar. Bij de latere modellen werd in het filterhuis een vaste luchtkamer gemaakt. Maar als mensen de vaatwasser als vuilnisbak gebruiken, kan deze nog steeds verstopppen.
     

    Lampje45

    • #13
    Dank je wel
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu