AEG T8DB86ES warmtepomp droger springt regelmatig op pauze

pc1404

 • #1
Hi, ik heb een AEG warmtepomp droger AEG T8DB86ES ongeveer 3 jaar oud. Deze springt regelmatig op de pauze stand (de start/knop knippert dan rood) terwijl de tijdsindicatie gelijk blijft.

Ik zie op internet wel veel meldingen van mensen waarbij de droger vroegtijdig stopt met de tijd op 0; dat is hier dus niet het geval.

dank voor het meedenken :)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Lampje45

  • #2
  Graag het PNC nummer van de machine

  Vooruitlopend hierop gaat mijn verdenking uit naar de deurschakelaar.
   

  pc1404

  • #3
  Hi @Lampje45. Als dat het prod. no. is ? dat is 916097987 00.
  Type nummer TC16H67P
   

  Lampje45

  • #4
  Deurschakelaar

  Om dit zeker te stellen zou je bij de printkaart deze signaallijn even door kunnen verbinden. (alleen tijdens proefdraaien, als de machine onder toezicht draait)
   

  pc1404

  • #5

  pc1404

  • #6
  Ik heb de droger een maand of twee geleden (gezien datum hier boven) goed schoongemaakt waarna het weer goed werkte. Er zat stof in het deurcontact (zie foto) ; naar aanleiding van de post van @Lampje45 had ik hier goed naar gekeken en deze schoongemaakt; en ik heb de trommel van binnen en de filters gereinigd.

  Nu vandaag weer het zelfde probleem droger springt continue op pauze (dus niet naar 0 zoals in veel andere posts het probleem is). Ik zag dat er weer stof zat in het deurcontact; dit er uitgezogen; weer alle filters schoongemaakt (zat weinig op deze keer) en de binnenkant van de trommel met een ontvetter. Ik krijg het vermoeden dat het stof in het deurcontact de boosdoener is; maar weet dat niet zeker. In ieder geval deel ik mijn ervaring voor als anderen hier tegen aan lopen.

  PXL_20210302_160531315.jpg

  In het zilveren contactje (midden boven) zat stof


  PXL_20210302_160540880.MP.jpg

  De "streepjes" onder aan de foto schoongemaakt (onderaan binnen in de trommel) zijn dit de droogsensors ? Zo niet hoe zien de droog sensors dan uit ? Ik begrijp dat deze ook regelmatig gereinig moeten worden  PXL_20210302_160625385.jpg


  Met kleine stofzuigermond schoongemaakt; blijft lastig omdat veel pluizen blijven hangen en de filter (het metaal) verbuigt als je te hard duwt.....
   

  Lampje45

  • #7
  Kijk eens goed naar het knipperende lampje, want daar zit waarschijnlijk een patroon in.
  Eerst een aantal keren rood voor de tientallen en dan een aantal groen voor de eenheden.
  Als ik de foutcode ken, dan kunnen we verder kijken. De vochtsensor kun je ook los schroeven, geeft ook vaak problemen met inwendig stof en slecht geleidende stekkers.
  De condensor krijg je het beste schoon door met een fijn straaltje heet water te spuiten en via de pompruimte met een natzuiger de troep weg te zuigen.
   

  Lampje45

  • #8
  deurschakelaar
  Als ik naar de deurcontacten kijk, dan zal dat beetje stof weinig uitmaken want, de schakelaar zit gewoon als microschakelaar verderop. Die zit niet in het zicht.
   

  pc1404

  • #9
  dank @Lampje45 ; volgende keer dat het gebeurt zal ik op het patroon van het lampje letten
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu