AEG lavatherm 730: stekker voor verwarmingselement

RvA

  • #1
Hallo,

Ik ben bezig met de reparatie van een AEG lavatherm 730 condensdroger. Bij het openmaken van de machine ontdekte ik dat het stekkerblokje van het verwarmingselement (waar de draden de machine ingaan) gesmolten is.

Vraag 1. Ik kan door verkoolde stekkers niet meer achterhalen op welke draden van het element de bruine en de grijze draden (die naar de S-knop gaan?) aangesloten moeten worden

Vraag 2. De versmelting lijkt door kortsluiting plaats te hebben gevonden. Het element wordt nog wel warm. Hoe groot is de kans dat na het opnieuw aansluiten van de grijze en bruine draden, de machine toch nog kuren heeft?

Alvast dank voor de reactie!
Gr
RvA
 

Co de Witgoedman

  • #2
Antwoord 1 vrij lastig, indien mogelijk nog zichtbaar, recht oversteken.

Antwoord 2 oorzaak is stof tussen de contacten en vocht, hierdoor is overslag ontstaan.

Bij goed aansluiten zou hij goed moeten werken.
 

RvA

  • #3
Hartelijk dank!

Helaas was recht oversteken niet (meer) mogelijk. Ik heb ontdekt dat met de grijze en de bruine draden de beide verwarmingselementen via de S-knop met elkaar verbonden worden.

En dat daarmee geschakeld kan worden tussen het stoken met 1 danwel 2 verwarmingselementen. De volgorde van aansluiten van bruin en grijs maakt dus niet uit.

Alles aansluiten bleek gewoon te werken. Het blijft alleen nog de vraag of de oververhittingsbeveiligingen nog werken. Ik verwacht het wel.

mvg RvA
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu