AEG Lavatherm 57720 maakt zwaar geluid/loopt aan

Paulsnel

  • #1
Hallo klussers,

Mijn wasdroger (AEG Lavatherm 57720) loopt aan.
Ik heb de droger uit elkaar gehaald met behulp van handige informatie op deze site.
Ik heb de bovenkant en de linker en rechter zijkant verwijderd en aan de voorzijde de electronica unit verwijderd. Vervolgens kon ik de voorkant weghalen.
Nu kon ik ook het voor lager (wordt ook vilt lager genoemd, zie foto van het lager en trommel onderaan dit bericht) weghalen.
Toen zag ik het probleem: er zat een stuk staal (onderdeel van een ridsluiting) tusen de trommel en de witte rand aan de binnenzijde van de trommel.
Ik heb al het stof en het stuk metaal verwijderd en wil de droger weer in elkaar zetten....alleen heb i keen paar vragen, te weten:

Vraag 1:
Ik heb het viltlager verwijderd en schoongemaakt. Echter weet ik niet hoe ik hem moet terugplaatsen. Er zitten 2 kunststof glijplaatjes (Plaatjes met schuine kant die in de kunststof behuizing schuift) en hiervlakbij ook 2 soort popnagels waarmee het vilt aan de kunststof behuizing vastzit. moeten deze 2 glijplaatjes aan de onderkant van de trommel, zodat deze hier op rust of aan de bovenzijde gemonteerd worden?

Vraag 2:
Het viltlager heb ik losgehaald en schoongemaakt. De droger is 8 jaar oud en ik weet niet of het handig is om dit onderdeel te vervangen. Ik zag op internet dat dit voor/viltlager ongeveer 90 a 100 EUR kost.
Het lager is nog wel heel, aleen weet ik niet of hij al erg is versleten (ik heb geen nieuw voorbeeld gezien. Heeft iemand advies? kan ik mogelijk ook alleen het vilt los bestellen en in de kunststof houder plaatsen of is dit 1 geheel? Waar kan ik dit vilt lager tegen redelijke prijs kopen?

Vraag 3:
Ik lees op dit forum bij onderwerpen die ook over dit filtlager gaan dat ook de achterzijde en de trommel moet worden verwijderd om bij het voorlager te komen. Ik heb de voorzijde en het viltlager kunnen verwijderen zonder de achterkant los te hebben gehaald......is dit OK of heb ik het verkeerd gedaan en waarom (krijg ik nu andere problemen)

Vraag 4:
Moet ik misschien ook het achterlager vervangen?
Ik zelf denk het niet en denk misschien ook om het viltlager alleen met teflonspray in te spuiten en terug te zetten omdat het probleem van aanlopen is verholpen door het stukje staal van de rits te verwijderen.

Hoppelijk zijn er klusser die mij advise kunnen geven.

alvast bedankt voor de reacties
 

Theo4620

  • #2
Ja de voor afdichting is duur maar wel het beste bij de nieuwe zitten 4 schroeven waar je de dichting mee vast zet er is ook alternatief(zeg maar goedkoper) die werkt ook maar origineel gaat sneller.
het vilt is kapot gegaan door de rits ,stof zit er altijd GEEN(!!!) spray gebruiken trekt stof aan!
groet Theo
 

Paulsnel

  • #3
Hallo Theo,

Bedankt voor de info.
Weet je ook hoe het lager gemonteerd moet worden?
Met de 2 kunststof nokjes onder aan (zodat de trommel er op rust) of deze nokjes aan de bovenzijde?

Mvg

Paul
 

Kees kit

  • #4
Nokjes moeten aan de onderkant , wel smeren met siliconen spray , de zaak ligt nu toch uit elkaar , als het achterlager goed is ,hoef je deze niet te vervangen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu