AEG lavamat W 1230

Louis Verhagen

  • #1
Beste mensen
Wij hebben een tweedehands AEG lavamat W 1230 gekocht. Op zich werkt de machine goed. Echter af en toe pompt de machine niet voor het centrifugeren. De machine "wacht" tot het water is weg gepompt maar dat gebeurt dan niet. Door de machine af en toe aan en uit te zetten (soms na een aantal keren aan en uit zetten) krijgen we de machine weer aan het pompen. Het rare is dat soms de was cyclus goed wordt doorlopen en soms dus stopt.

We hebben de voorkant al verwijderd, pomp los gehaald en geïnspecteerd. Deze draait "netjes". Geen vuil, haren/touwtjes/munten etc.. in het pomphuis of in de slangen.

Wie weet er wat hier aan de hand is en hoe we dit kunnen oplossen?
Zou het een relay "plakken" of een soldeerverbinding kunnen zijn? Zoja waar? Of is de pomp toch overleden?

Louis
 

Lampje45

  • #2
Louis, het zou handig zijn als je de gegevens van het machineplaatje vermeld had.

Ik denk dat je een probleem hebt met de niveau sensor ,die met een slangetje onder de trommel zit aangesloten en verstopt zou kunnen zijn. De sensor zit meestal rechts onder het bovendeksel.

Ook zou deze sensor defect kunnen zijn maar die kans is kleiner
 

Bademutze

  • #3
Ik vermoed de pomp, op deze leeftijd kan dat
 

Lampje45

  • #4
Een defecte pomp doet het volgens mij niet meer, maar niet de ene keer wel en de andere keer weer niet.
En dan ook nog afhankelijk van het in en uitschakelen van de machine.
 

Witgoedproblemen

  • #5
spanning meten op de pomp wanneer die moet afpompen, mogelijks pomp as uitgesleten waardor die het soms wel, soms niet doet
 

Bademutze

  • #6
Idd , deze pompjes hebben de vervelende eigenschap dat ze soms gewoon blokkeren, 10 tot 15 keer proberen op de pomp stand, als hij 1 keer weigert , vervang hem dan maar, maar ja lampje45 twijfelt aan alles
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Afvoerpompjes geven wel degelijk soms wel soms niet klachten. Vaak door diagonale speling op de as en het te heet worden i.c.m ingebouwde thermische beveiliging of simpelweg mechanisch vastslaan door speling.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu