AEG Lavamat 6170 te weinig water

Murphy

  • #1
Mijn wasmachine AEG Lavamat 6170 met PNC : 605.648.561 werkt niet goed meer. Het lijkt erop dat hij te weinig water pakt. Bij het starten van een programma is er ook een raad geluid te horen en bij zeepbakje zie je ook nauwelijks water verschijnen. De zeepbak is reeds gereingd en de filters van de toevoerslang ook. Kan iemand mij helpen?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Controleer uw pomp eens
 

Murphy

  • #3
Je bedoelt de afvoerpomp? Deze lijkt mij in orde, afpompen lijkt goed te gaan al vind ik dat hij wel een flink geluid maakt.
Het vreemde is dat zowel de kraan als het inlaatventiel een afwijkend geluid geven. Het lijkt net alsof de watertoevoer afgeknepen wordt. Het inlaatventiel bromt. De drie kleppen van het inlaatventiel gaan wel open maar naar mijn idee niet ver genoeg. Het water stroomt in dunne straaltjes de zeepbak in. Het wasmiddel spoelt ook niet goed door. De zeepbak is gereinigd en loopt goed door. Ook als ik op het slangetje blaas welke het inlaatventile aanstuurt hoor ik hem schakelen. Wel zat er een verstopping in het slangetje tussen de zeepbak en de afvoer. Ik weet niet precies waarvoor deze dient.
Ik was er redelijk van overtuigd dat het mijn inlaatventiel was maar blijkbaar is het toch iets anders. Hoe controleer ik mijn pomp het beste?
 

Co de Witgoedman

  • #4
Uw opmerking over raar geluid bij starten is meestal een slechte pomp, maar weinig water door de zeepbak....

Is uw kraan wel in orde??
 

Murphy

  • #5
Volgens mij wel. Als ik hem loshaal aan de achterkant van de wasmachine lijkt er voldoende water uit te komen. Ik weet alleen niet hoe hij reageerd als er tegendruk ontstaat. Ik weet niet of er een mechanisme in de kraan zit wat er voor kan zorgen dat de toevoer "afgeknepen" wordt.
 

Co de Witgoedman

  • #6
Filtertje in de waterafsluiter niet verstopt?
 

Murphy

  • #7
Zojuist vanaf een andere kraan met een andere slang geprobeerd...met hetzelfde resultaat. Het lijkt echt alsof het inlaatventiel de boel niet ver genoeg opengooit. Als ik hem loshaal van de zeepbak en wacht totdat hij water moet geven dan komt er een heel dun welliswaar krachtig straaltje uit. Als ik hem nu aansluit op de kraan zonder er spanning op te zetten en ik duw handmatig met een pennetje de opening open dan komt er veel meer water uit. Ik vind het wel vreemd dat voor alledrie de bakjes er te weinig water door komt.
 

Handige sjaak

  • #8
ALS HET EEN TIKKENT GELUID IS DAN IS WAARSCHIJNLIJK JE WATER VERDELER DEFECT
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
En bij jouw je caps-lock!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
:mrgreen:
 

Murphy

  • #11
Ok...ik ben echt een leek op dit gebied, maar ik dacht dat ik er iets van begon te snappen..maar waar zit mijn waterverdeler? Ik hoor geen tikkend geluid maar een brom bij mijn inlaatventiel en de kraan maakt een geluid alsof hij graag meer water door de slang wil persen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu