AEG Lavamat 610 start wasprogramma niet

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn AEG oko Lavamat 610 heeft het volgende probleem: Als ik met de draaiknop een programma kies en dan vervolgens deze knop uittrek gaat de pomp lopen om het achtergebleven water van de vorige wasbeurt weg te pompen. Dit is normaal, maar hij moet hier na enkele seconden mee stoppen als het watyer weg is en dan het gekozen programma starten en dat doet hij dus niet. Hij blijft maar pompen terwijl er volgens mij geen water meer in zit want ik hoor niks meer weglopen door de afvoer. Punt is dat ie het programma niet wil starten. Wat zou dit kunnen zijn en is dit zelf te repareren, zo ja hoe?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Zou een verstopping kunnen zijn in de waterhoogte regeling of een defecte niveauschakelaar ( Pressostaat), deze zit aan de bivenkant en er zit een klein zwart slangetje aan, aan de onderkant van de slang zit de drukkamer, deze kan vervuild zijn.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Wij hadden exact hetzelfde probleem met onze AEG (ander typenummer) na een verhuizing en kregen van de AEG de volgende opties: - filter controleren/reinigen - machine schuin naar achter houden om water weg te laten lopen - bovenblad weghalen waardoor boven in de machine een slangetje te zien is (zwart of doorzichtig). Kijken of dit niet verstopt is en controleren of het goed is aangesloten aan de onderkant. Bij ons bleek het laatste het geval en hij werkt weer als vanouds. Je kunt eventueel ook contact opnemen met AEG. Ik kreeg gewoon een monteur aan de lijn die wist te vertellen waar het aan kon liggen. De machine blijft pompen (zelfs als hij uitgeschakeld is) door een ingebouwde beveiliging.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu