Aeg inductiekookplaat

Kaan58

  • #1



Beste Forumleden,

Mijn keramische kookplaat is stuk gegaan, heb een aeg inductie kookplaat gekocht!

Heb een en al onderwerpen op het forum gelezen over het aansluiten van het perilex!

Heb alle stappen genomen en de perilex aangesloten maar weet het niet zeker of het goed is!
Wil daarom aan de forumleden hier vragen of ik het goed hebt aangesloten.

Op de fotos "tenminste als ik het goed heb kunnen uploaden" is te zien het groepenkast perilex stekker en het schema van de inductieplaat en het kabel dat ik heb aangesloten op de inductieplaat.

Hoor van jullie of het zo goed is voordat ik het monteer en aansluit.

Gr.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
We zien op die foto's een belangrijk detail niet: hoe de Perilex contactdoos is aangesloten. Waar zitten beide nulcontacten, waar zitten de fasen? Hier is geen standaard voor.

Zonder die info kunnen we niet meer dan gokken. Ik gok trouwens dat het nu verkeerd zit. Waarschijnlijk maakt het nu sluiting als je de stekker insteekt. Ik gok dat je grijs en bruin moet omdraaien in de stekker. Maarja, gokken met dit soort werk is niet handig...

Gebruik trouwens ook adereindhulzen als je soepele draad onder een schroef aansluit!

Oh en ik ga het btw nog even zeggen: Heel zwart/wit gezien is deze plaat helemaal niet geschikt voor aansluiten op een kookgroep. Het betreffende aansluitschema ontbreekt en er zijn geen twee aparte nulklemmen aanwezig. Twee nuldraden samen voegen onder één klem is eigenlijk niet de bedoeling (maar wel veel veiliger dan een nul niet gebruiken!). Het wordt wel op grote schaal door leveranciers en fabrikanten aangeraden om de boel zo aan te sluiten en persoonlijk zie ik er weinig problemen in... Maar bij deze dus een disclaimer. ;)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu