AEG Favorit 85060VI foutcode .60

Johan56

  • #1
AEG Favorit 85060VI: PNC 91123503602, sn 44902966

Vaatwasser verwarmt niet meer.
Printplaat nagekeken, geen brandplekken, ziet er goed uit.
Spanning op verwarmingselement gemeten tijdens programma; geen spanning.
Toch het relais op de print. Niets aan te zien maar misschien toch defect.
Waar bestel ik zo'n printrelais?
SHC SRE303012
Coil:12VDC, 10A/250VAC/AC1 T+85C
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #2
    Verwarmd deze wel op het snelprogramma?
     

    DSR9500

    • #3
    Ff google op SRE303012
     

    Johan56

    • #4
    Heren,
    Bedankt voor jullie reactie.
    Gisteravond heb ik toch nog een keer de print bestudeerd. Wat ik eerst als schaduw zag bleek een pootje wet net los was gekomen van de soldeer stip op de print.
    Ik heb 'm gesoldeerd en afwasmachine getest op 30 min. De stoom kwam uit de machine. Opgelost? Vanavond met het auto programma nog een keer testen. Fingers crossed! :shock:
     

    Johan56

    • #5
    Nog wel een vraagteken bij mijn acties:
    Ik heb de stekkers losgenomen in de veranderstelling dat ze er maar op één manier weer in konden; bijna goed.
    Er zijn twee stekkers waar in niet zeker van ben:


    Heb stekker 4 en 5 niet verwisseld?
    Met starten vanavond leek het paneel raar te reageren.
    Liet zich niet resetten, maar sprong van Intensief toen ik reset los liet van Intensief naar Auto toen ik op de knop Auto drukte. Ik heb 'm met de tijdklok ingesteld. Morgenochtend gaan we het zien (of niet).
     

    Johan56

    • #6
    De Vaatwasmachine heeft het goed gedaan.
    Kennelijk toch de goeie stekker op de juist plaats?
     

    DSR9500

    • #7
    Heb je de pin nu dik in het tin gezet en wel even goed doorverwarmt. De slechte soldering 'koude las' moet er uit.

    lees maar eens https://www.klusidee.nl/Forum/topic/bosch-vaatwasser-43a33eu-50-verwarmt-niet-blijft-draaien.92979/
    de schakelovergang van het relais wordt warm en hierdoor soldeert het relais zich los in de loop v/d tijd.

    dit kan verergeren als de contacten vervuilen.
    dan is het plaatsen van een nieuw relais de oplossing.

    maar het kan ook al jaren goed gaan.... het is mij in 2005 ook overkomen, maar de machine draait nu nog steeds.https://www.klusidee.nl/Forum/topic/siemens-vaatwasser-valt-uit-na-30-min.2134/
    wat in extra heb gedaan is de gehele printspoor verzwaren met een dikke koperdraad icm dik in de soldeertin.
    de stroom wordt zo beter geleid en de warmte wordt nu beter afgevoerd.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu