AEG 74850A lagers versleten, kuip dicht geseald, helaas

Choffy

  • #1
Wij hebben een AEG Lavamat 74850A 6,5 jaar geleden gekocht bij de Media Markt. Ik merk dat de lagers slechter worden dus wil deze vervangen. Tot mijn stomme verbazing kom ik er achter dat de kunststof kuip dicht gelast is(geseald) i.p.v. bouten erin :( . Moet ik nu tot de conclusie komen dat ondanks dat alle andere onderdelen er nog als nieuw uitzien in deze machine al naar de recycling kan brengen? :cry: Ik vind dit toch wel HEEEEEEL slechte reclame voor AEG. Van dit merk had ik dit niet verwacht. Hallo AEG... Hoezo duurzame apparatuur? Milieu?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit is einde verhaal of u moet een complete kuip met trommel kopen, dat is de machine niet meer waard.
Bij een nieuwe machine vragen naar een demonteerbare kuip.
 

Techrax

  • #3
Op de site van Europart zeggen ze dat de kuip wel splitsbaar is want daar staat de achterste kuiphelft en lagers te koop. Als in de kuip in het midden geen bouten te vinden zijn kunt u proberen de sealnaad door te snijden de lagers te vervangen en hem daarna weer dicht lijmen/kitten.
 

Choffy

  • #4
Nadat de post geplaatst had kwam ik erachter dat ik bij AEG voor 236 euro (incl. verzendkosten) een complete kuip met trommel kan bestellen. Dit heb ik gedaan. Ik ga hem dus zelf proberen te repareren :klusjesman: . Trouwens, het lijkt er op dat niet de lagers maar het trommelkruis niet goed is. Er zit een flinke speling op de binnentrommel. Ik kan hem enkele centimeters omhoog drukken. Dat moet wel de reden zijn dat bij een bepaald toerental er van die klappen hoorbaar zijn. Dit gebeurd bij het opstarten en uitlopen van het centrifugeren.
 

Pap

  • #5
Kuip is niet te repareren.
andere kuip er in zetten is wel te doen
eerst alles er af schroeven
nieuwe er in en weer alles er op zetten
neem wat fotos bij dingen die je later niet meer weet
 

Choffy

  • #6
Nog even een vervolg bericht...

Vanmorgen kwam de bestelde kuip met trommel aan. Er zat ook een stel schokbrekers bij. Dat is dan weer netjes. De nieuwe is inmiddels geplaatst :klusjesman: . Het ging goed. Het is wel veel werk, maar het is te doen. Inmiddels draait de wasmachine weer. :lol:

Ik blijf het wel vreemd vinden dat zo'n storing in principe al een "Total Loss" is. Dit moet toch eigenlijk niet voorkomen :? . Niet bij AEG.... :!:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Een schrale troost maar dit komt bij meer merken voor.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu