Advies weghalen beplating knieschot en verstevigen.

Bullboxer1984

 • #1
Hallo mensen,

Over dit onderwerp heb ik al wat rondgezocht maar kon geen specifieke antwoorden vinden op mijn vraag.

Wij wonen in een rijhuis uit 2008. Boven op zolder hebben wij op beide weerszijden knieschotten ca 60-70 cm hoog met groene spaanplaten er tegen aan geniet.
Aan beide zijden is er 1 luikopening gemaakt. Het houten raamwerk van deze knieschotten hebben verticale staanders om de 60 cm met balken van 70x50mm.

Wij willen graag de beplating weghalen en over de gehele lengte schuifdeuren plaatsen voor het opbergen van spullen.

Ik heb ik meerdere topics gelezen dat de beplating wel degelijk deel uitmaakt van de constructie van het dak. Ik ga er ook vanuit dat dit bij ons het geval is. Welke mogelijkheden zijn er om het huidige geraamte te verstevigen om de beplating weg te kunnen halen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als het een dragend knieschot is (ik verwacht van wel), is formeel een vergunning nodig en moet het door een constructeur bekeken worden.

  Ik adviseer om een alternatief te bedenken. Bijvoorbeeld een tweede luik, of een systeem met verrijdbare bakken te bedenken zodat het knieschot kan blijven zitten.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #3
  Het samenstel van balken en spaanplaat zorgt inderdaad voor de constructieve én stabiliteits functie van het knieschot. Je mag er dus inderdaad niet vanuit gaan dat de balkjes alleen wel voldoende zullen zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu