Advies riolering

Danny90

 • #1
Hallo,

Graag zou ik advies willen ontvangen voor het vernieuwen van de riolering van onze woning.

De wens is om nieuwe riolering aan te leggen en een aansluiting te maken op het gemeentelijk riool, er word op het moment nog gebruik gemaakt van een septictank welke onder de berging zit. Voor de duidelijkheid, het betreft een 2 onder 1 kap woning.

In de schets heb ik de situatie weergegeven, graag zou ik willen weten welke route het handigste is om te nemen voor de 'hoofdbuis' naar het gemeentelijk riool.

Ik kan mij zo 2 routes bedenken:

1: Kortste route: Naar voren door de kelder, onder de voordeur door naar de aansluiting van de gemeente. Er moeten dan 2 (waterdichte?) gaten komen in de kelder voor de buis en onder/door de voorgevel. Regenafvoer blijft nog wel een puntje.

2: Lange route: Naar achteren, ergens bij kruispunt woonkamer/keuken/bijkeuken naar buiten en dan om het huis naar de aansluiting van de gemeente. Voordeel is hier dat er maar 1 muur/gevel moet worden gepasseerd. Ook gaat deze route langs alle regen afvoeren.

Echter weet ik niet wat het handigste is, misschien is er nog wel een andere route/optie. Ik hoor het graag!

Alvast bedankt!

1599059405662.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Willem52

  • #2
  Waaruit bestaat de beganegrondvloer. Kun je hieronder komen bijvoorbeeld
   

  Danny90

  • #3
  Bedankt voor je bericht, dit inderdaad vergeten te vermelden.
  Het gaat om een houten vloer met kruipruimte met uitzondering van de bijkeuken en berging, hier beton en geen kruipruimte. Onder de houten vloer kan je overal komen, toegang woonkamer en hoogte hier beperkt maar niet onmogelijk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu