Advies over noodzaak vervangen terrazzovloer en loden afvoer

H00gglans

  • #1
Ik woon in een huurflat en de woningbouw heeft grote plannen. Ik ben echter niet overtuigd van de noodzaak, ik wil zeker niet nodeloos dwarsliggen en zoek advies van een buitenstaander.

De bedoeling is de terrazzovloer (douchebak, vloer en wcvloer) te verwijderen en te vervangen door een tegelvloer.

Op de drempels van badkamer naar slaapkamer en gang komen zwarte dorpels te liggen. Deze worden over de oude terrazzodorpels geplakt.

Vraag 1. De noodzaak ligt volgens de woningbouw in de oude loden afvoer onder de douchebak. Als dit inderdaad weg moet, zal ik er mee instemmen. Is het inderdaad zo dat dit na ruim 50 jaar toe is aan vervanging? Het lijkt me niet onlogisch maar bij bewoners verderop laten ze de boel zitten, dus helemaal overtuigd ben ik niet.

Vraag 2. Op een deel van de vloer (naast de douchebak) heeft een vorige bewoner kleine blauwe mozaiektegels geplaatst. De woningbouw heeft gezegd dat de boel wellicht kan blijven zitten als ze weten dat de hele vloer intact is. Dat kunnen ze natuurlijk niet zien met een tegelvloer eroverheen. Is het te doen om zo'n tegelvloer eraf te halen of beschadig je hoe dan ook het terrazzo?

Vraag 3. De woningbouw heeft wat andere opvattingen over wat mooi is dan ik. Ik vind het bloedzonde dat de stijl van het terrazzo in de badkamer verdwijnt terwijl de keuken het nog wel heeft. (overal andere vloeren ben ik niet zo enthousiast over). Als de douchebak en de rest van de vloer inderdaad weg moet, zou ik graag de oude terrazzodrempels zichtbaar willen laten en er niet een zwarte dorpel overheen geplakt krijgen. Kan dit? Is er een reden om het af te raden?

En is het mogelijk om het terrazzo zodanig te slopen dat de drempels behouden blijven? De deurlijsten zijn onderaan ook van terrazzo en dit laat de woningbouw zitten. Daardoor lijkt het mij dat het ook mogelijk moet zijn de drempels te behouden.

Ik hoop dat Klusidee ook op dit soort vragen advies kan geven. Ik zou er zeer mee geholpen zijn.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Die loden afvoeren zijn af dus moeten de vloeren open gekapt worden.

Voor de verdere vragen moet u bij u woningbouw zijn of de aannemer.


Succes
 

H00gglans

  • #3
Met 'af' bedoelt u vast dat ze gewoon op, klaar, voorbij, versleten zijn?

Alvast heel erg bedankt voor uw moeite, geweldig dat dit forum er is :-)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Ja, :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu