Advies na overlagen bitumen daken

brainp

 • #1
In november heb ik het dak van mijn garage en dakkapel laten overlagen en het lood aan de aangrenzende gevel van het huis laten vervangen. Nu had ik deze week lekkage in de keuken. die zit niet echt in de buurt, dus ik weet niet of het er iets mee te maken heeft. Dit kan ook een vuile dakgoot zijn geweest. Die heb ik inmiddels schoongemaakt.

Maar naar aanleiding daarvan ben ik eens wat beter op het dak gaan kijken hoe dit nu eigenlijk is uitgevoerd. Daar kom ik een paar zaken tegen waarvan ik me afvraag of die wel kloppen.
Ten eerste is het lood dat is vervangen, vervangen door een heel dun soort lood met bitumen (oid) aan de achterkant.
IMG_0490.jpg

Verder is het bij de aansluiting tussen de gevel en de kunststof gevelbekleden, het bitumen over het lood heen gebrand. Dat lijkt mij toch niet de manier waarop dat zou moeten gebeuren. Of is dat wel een manier die vaker wordt toegepast?
IMG_0480.jpg
IMG_0481.jpg

IMG_0482.jpg


Er zit nu overigens al water tussen de lagen:
IMG_0487.jpg

een reparatie aan het dak van de dakkapel ziet er ook nogal vreemd uit. er is al laatste nog een heel kleins stukje bij gebrand:
IMG_0485.jpg

Daarnaast is er volgens mij nog wel meer aan te merken op de afwerking van het geheel. Zo jij de deksels van de afvoerpijpjes van de mechanisch ventilatie op een bijzondere manier teruggezet en zijn de daklijsten ook niet op de meest nette manier afgewerkt.
IMG_0477.jpg

IMG_0478.jpg

IMG_0484.jpg


Nu ben ik op zoek naar advies om met de dakdekker in overleg te gaan hoe we dit kunnen oplossen. En waar het wel goed zit, hoef ik vanzelfsprekend verder niet op terug te komen.

IMG_0488.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Werk van derden wordt niet beoordeeld, zie de forumregels.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu