Advies: Gipsmuren verven zonder kleurverschil

Stonemountains

  • #1
Goedemorgen, ik heb al enkele topics gevonden (zoals deze ), maar ben even op zoek naar aan advies voor deze situatie. Wij hebben een gipsmuurplaatje geplaatst en deze afgewerkt met gipsvuller. Nu willen we deze gaan verven (uiteraard na voorstrijk). Iemand raadde dat af, omdat je altijd kleurverschil gaat zien tussen de stroken met gipsvuller en de platen zelf. Is dat inderdaad onvermijdelijk, of kan dit toch wel? Anders moeten we het behangen, maar dat heeft niet onze voorkeur.
Alvast bedankt!

WhatsApp Image 2021-11-03 at 20.10.16.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dunpleisteren is een optie, kun je het ook perfect glad mee maken.

Of de 1e laag aanbrengen met een grijze laag muurverf/latex. Dat werkt sowieso goed als je de muur in een donkere kleur wilt verven.
 

Stonemountains

  • #3
Dank voor je reactie. Dunpleisteren kunnen we denk ik niet echt, we hebben eerder gefixt en finisht, maar dat was niet echt een succes, haha. Dan nog liever behangen.
En de muur moet een lichte kleur worden uiteindelijk.... (ral 9001)
 

Stonemountains

  • #4
Maar met alleen voorstrijk en ral 9001 muurverf ga je inderdaad een verschil zien denk je?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als je een beetje goed verft zou je in principe alleen verschil moeten gaan zien als het niet vlak of egaal is (als je de gevulde randen bijvoorbeeld niet goed geschuurd hebt). Dat komt dan door de lichtinval, en niet vanwege (de dekking van) de verf.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu