Advies constructie schuur

Johandb

 • #1
Beste allen,

Ik wil graag een schuur laten bouwen van 10 bij 6. Nu heb ik 2 opties alleen wil ik graag advies wat de voor en nadelen van allebei zijn.

1. Houtskeletbouw - fundatie als eerst gestort en daarop de schuur.

2. Betonsysteembouw - betonpalen met betonplaten ertussen geschoven. Betonpalen gaan 70cm de grond in op een fundatietegel. Als de schuur staat wordt er 15 cm beton met wapening en isolatie gestort binnenin de constructie. De vloer wordt dan 1 geheel met de wanden.

Mijn voorkeur neigt naar optie 2 maar wat zijn jullie ervaringen met volgende punten:
1. Gaat gebouwd worden op kleigrond, uiteraard eerst stuk uitgegraven en opgevuld met zand. Wat kan ik verwachten met verzakkingen in de toekomst met deze constructie?

2. Het dak wordt afgewerkt met geisoleerde 45mm dakpanprofielplaten. Welke nadelen kan dit hebbem ten opzichte van dakpannen?

3. De achterkant staat op de wind en kan het flink te voorduren krijgen. Waar moet ik rekening mee houden?

Wanden worden geisoleerd en de buitenkant afgewerkt met douglas rabatdelen. Goothoogte +/- 2,70 , nokhoogte +/- 5 meter.

Ik heb heel veel gelezen en gezocht, maar kan niet echt duidelijke antwoorden vinden op bovenstaand verhaal.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Laten bouwen, dus geen klusvraag.

  1) Zettingen, dat is afhankelijk van de soort en dichtheid van de klei. Hoe ligt de bestrating erbij na 10 jaar, strak of verzakt?
  2) Lawaai van de regen binnen
  3) Die vraag moet je stellen aan degene die de schuur levert en bouwt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu