Advies bij keuze nieuwe laminaatvloer

Vraagteken67

  • #1
Wij hebben 1 1/2 jaar geleden een nieuwe laminaatvloer laten leggen. Hoewel het geen budgetvloer was, vertoont de vloer dermate ernstige gebreken (kopse naden sluiten niet goed op elkaar aan (gevolg: kieren en opstaande kopse kanten die makkelijk beschadigen). De klikverbindingen zijn op diverse plekken afgebroken. De vloer zal nu voor de 2e keer worden verwijderd en de leverancier zal een nieuwe vloer leveren. Wij hebben geen vertrouwen meer in het kliksysteem van het huidige laminaat (het betreft een vloer met een basislaag van HDF, 8 mm dikke XXL-planken met een "sensaloc" klikverbinding (blauwe veer). Wij willen een andere vloer uitzoeken, maar zijn hiervoor gebonden aan het assortiment van de winkel die onze huidige vloer geleverd heeft. Kan iemand ons advies geven over een kwalitatief goede laminaatvloer? (zijn vloeren van het merk Berryfloor bijv. een goede keuze?)en welk soort kliksysteem moeten wij vermijden?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
9 van de 10 keer ligt het afbreken van de veren niet aan het laminaat, maar aan de stevigheid en vlakheid van de ondervloer. Kijk daar eens goed naar.
 

Vraagteken67

  • #3
Ik zal u het feuilleton van onze laminaatvloer besparen, maar in het kort kan ik zeggen dat er in onze woning 10 jaar lang een andere laminaatvloer heeft gelegen, op dezelfde bouwvloer, met eenzelfde ondervloer, zonder enige gebreken. Gezien het feit dat er werkelijk geen enkele plank ligt zoals deze zou moeten liggen, ben ik er niet van overtuigd dat het probleem uitsluitend in de ondervloer zit. Omdat wij uiteraard niet zitten te wachten op nog meer ellende en problemen met de leverancier, en wij er ook al op voorbereid zijn dat de vloer volgens de leverancier van het laminaat vast wel geëgaliseerd zal moeten worden, willen wij geen enkel risico meer nemen.
De vorige vloer (overigens wel een budgetvloer) had volgens de leverancier waarschijnlijk een sterker kliksysteem. De klikverbinding van ons laminaat is bijzonder eenvoudig met 1 vinger af te breken. Om alles uit te sluiten wil ik daarom absoluut een laminaatvloer van een andere fabrikant en met een ander kliksysteem, vandaar mijn vraag.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Op het forum geven we geen adviezen over aankoop van merken etc.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu