Advies beugelen rookgasafvoer

public_NME

  • #1
Hallo,

Ik wil graag mijn CV ketel in onderhoud plaatsen bij een ketelboer - echter bleek na inspectie van de monteur dat de rookgasafvoer niet correct gebeugeld is (of eigenlijk helemaal niet) conform 'het nieuwe beugelen'. Ik heb nu Burgerhout Safe PP fixatie beugels gekocht op aanraden van de monteur, nu is alleen mijn vraag of ik ze correct plaats volgens de voorschriften. (ik heb de youtube tutorials ook al bekeken)

GEEL is wat ik denk te willen plaatsen (waar van toepassing op de mof!) en over ROOD twijfel ik nog. Met name op de witte pijp, aangezien de afstand naar de muur te groot is voor de draadpen om te overbruggen, het is volgens mij niet noodzakelijk gezien de afstand (<25cm). Heeft iemand hier een oplossing voor, ik heb al gekeken voor een langere draadpen maar die kan ik niet vinden.

Alle feedback is welkom, alvast bedankt. Misschien moet ik het een professional laten doen, aan de andere kant is het slechts een paar gaten boren en de fixatie beugel op de juiste plaats aansluiten. Hopelijk nemen ze mijn ketel daarna in onderhoud.

rookgas beugelen.JPG
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Kijk, eindelijk een installateur die het serieus neemt :prima: Ze kunnen het natuurlijk ook zelf fixen. Dat is een fluitje van een cent voor een monteur.

Er zijn wel langere draadpennen. Een stuk draadeind werkt ook. Of eerst een blokje hout op de muur en daar de draadpen in.

Als je de bocht zelf vastzet, maak je daarmee meteen voor en na de bocht vast.
 

Auto-Geen

  • #3
Installateur = Ketelboer = weinig respect. ''SHAME'' :x
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Wel grappig, er word een opmerking gemaakt over beugelen en niet over materiaal gebruik.
Hwa buis is niet correct als lucht toevoer.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Nono123

  • #5
Ik ben het helemaal met je eens.

Maar bij Intergas zijn het hele vreemde vogels...

Uit de installatie handleiding:
Leiding Diameter Materiaal Luchttoevoer Ø80 mm
Volgens de plaatselijke voorschriften van brandweer.
Spiralobuis, enkelwandig aluminium, verzinkt plaatstaal, roestvast staal of kunststof.
Eventueel geïsoleerd met 10 mm dampdicht isolatie materiaal of kunststof bij kans op condensatie aan de buitenzijde door een lage wandtemperatuur en een hoge ruimtetemperatuur
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu