ADG 9527 foutcode F3 Storingsmelding F3

Duijkers

  • #1
Storingsmelding F3, goedendag allemaal, mijn naam is Pallieter. Ben bezig met de vaatwasser van mijn buren en zou graag advies willen betreffende het volgende. De vaatwasser geeft fout F3 maar het element wordt wel warm en de thermostaat schakelt goed. Element meet 24.8 Ohm dus die is uitgesloten. De circulatiepomp start niet waardoor draaiende elementen in de machine zelf niet gaan sproeien. De pomp schokt in het begin wel wat maar doet verder niets. Daardoor vermoed ik dat de pomp defect is. Mijn vraag is hoe ik zeker uit kan sluiten dat de pomp defect is of een sensor. Kan ik de sensoren ( watermelder b.v ) kortsluiten en de machine dan starten zonder schade toe te brengen aan het apparaat. Het warmte element is 100 % goed.
Alvast bedankt voor uw aandacht
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
F3 is bij de meeste Whirlpool vaatwassers een signaal dat er iets met de verwarming niet in orde is.
F3 geeft aan dat het verwarmen te lang duurt. (minder dan 1,5 graad in 20 minuten)
F3 wil zeggen dat:
- onvoldoende snelle verwarming,
- verwarming defect,
- relais R2 op het Control Board defect,
- NTC temperatuurvoeler instabiel
- WI (water indicator) defect.
 

Duijkers

  • #3
Hey bedankt voor uw reactie. Het warmte element wordt wel erg heet, ook schakelt deze automatisch in en uit. Het enige wat ik niet constateer is dat de pomp aanslaat en het water rondpompt. Mijn vraag is nu of de pomp deze foutcode kan veroorzaken ? Is er trouwens een mogelijkheid om de sensoren te meten cq. controlleren ?
Het warmte element is volgens mij dik in orde, 24,8 Ohm
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik vermoed dat de waterindicator defect of vervuild is.
Pas de sodamethode eens toe.
 

Duijkers

  • #5
Goedenavond, het sodabadje heeft helaas niet geholpen maar wel een goed idee, het reservoir was leeg dus zeer aannemelijk. Ik heb de connector van de pomp nu losgehaald en gemeten of deze 220 AC kreeg.
De pomp wordt constant voorzien van 220 AC maar werkt maar een paar slagen. Ik ga de pomp vervangen en laat u spoedig weten of dit idd de oorzaak is geweest. Bij voorbaat hartelijk bedankt voor uw tijd en moeite ons bij te staan met de vaatwasser. Erg fijn om een klankbord te hebben op internet. Vriendelijke groet.
 

Duijkers

  • #6
Goedendag beste mensen, na het vervangen van de pomp, waar heel veel speling op zat werkt de vaatwasser weer naar behoren. Allemaal bedankt voor het meedenken en aanbrengen van ideeën. Heel veel succes met jullie site. Het type pomp overigens wat in deze machines gebruikt wordt schijnt erg vaak kapot te gaan. Ik heb daarom besloten een twedehands pomp van een ander merk te plaatsen met de zelfde eigenschappen.
 

Aad_k

  • #7
Ik heb het zelfde probleem met mijn Whirlpool ADG9527. Mijn vraag is welk pomp heeft u vervangen? waar kan ik zo'n pomp aanschaffen en is dit makkelijk te vervangen.

Hopend op uw reactie.

mvg,

Aad
 

Duijkers

  • #8
Hoi Aad, de pomp zit rechts achter in het apparaat, als je de rechter zijplaat verwijderd zie je hem zitten bijna tegen de achterplaat. Het warmte element zit er direct aan vast. De knelkoppeling moet je met een tang loshalen en daar moet je wel even voor naar de winkel. Voordat je begint wel even denken aan de stekker, anders loop je de hele dag met een bos krullen. Het verwijderen van de pomp heb ik buiten gedaan aangezien er nog wat water in het systeem blijft staan. Het stekkertje van de pomp is wel eventjes peuteren maar als je die los hebt gekregen, kun je gelijk meten of de pomp 220 V ac krijgt. Het is geen moeilijke klus. De pomp heb ik in Alkmaar gekocht een ander type als origineel. Succes met de klus. Pallieter Duijkers.
 

Aad_k

  • #9
Hoi Pallieter,

Hoe heet de pomp? is het de pomp die water uit de automaat pomp of de water door de automaat pompt dus de circulatiepomp?
en.... wat heeft deze pomp gekost? dit omdat ik twijfel of het de moeite waard is om een app. van 5 jaar nog kosten aan uit te geven.

Alvast bedankt voor je reactie.

Mvg,

Aad
 

Duijkers

  • #10
Hoi Aad sorry dat het even duurde, de pomp is tweede hands bij een handelaartje gekocht, had dezelfde aansluitingen en bijna dezelfde afmetingen. De eigenschappen van de pomp moet ik je schuldig blijven aangezien hij weer is ingebouwd. Totale kostten ca. 25 euro. Het gaat om de circulatiepomp inderdaad.

Mocht je vragen hebben altijd welkom. Heel veel succes
 

Aad_k

  • #11
Hoi,

Ik heb inmiddels een nieuwe apparaat besteld. nog bedankt voor de moeite.

mvg,

aad
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu