Actuator VC8010

Vantherman

  • #1
Ik heb een Vaillant 18-22-C ketel

Sinds een paar dagen blijft de driewegklep af en toe in de WW-stand hangen, op het moment dat de CV warmte vraagt. Als ik vervolgens op het grijze gedeelte(bovenop dus) van de actuator druk, dan gaat het palletje alsnog naar beneden, en krijgt de cv dus de warmte waar het om vraagt. Het lijkt als het ware dat de actuator ergens slecht contact maakt en door bovenop te drukken schakelt de motor wel in.


Ik heb de actuator eraf gehaald, en het binnenwerk(een jaar geleden vervangen) springt na het indrukken rustig omhoog.

Klinkt jullie dit in de oren als een defecte VC8010 actuator, of zie ik iets over het hoofd en kan er een ander probleem zijn?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Het zou idd kunnen dat de actuator een "tik" heeft gehad van een slechte cartridge, om dit zeker uit te sluiten kan je hem vervangen.

soms helpt het ook on de actuator met een post elastiek oid goed vast te klemmen en daarbij ook de kabel iets te fixeren zodat een draadbreuk ook uitgesloten word.

in het ergste geval is je kabelboom slecht en moet vervangen worden. [nog niet meegemaakt trouwens].
 

Vantherman

  • #3
Dank voor je oplossing; dit werkte beter, maar nog steeds niet goed. Nieuwe motor opgehaald en dit heeft het probleem opgelost.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #4
Bedankt voor het terugmelden en alweer een monteur in jouw buurt blij dat hij nu tijd heeft voor een minder handig iemand in deze drukke tijden :lol: :lol:
 

Vantherman

  • #5
Ik heb de oude actuator uit elkaar gehaald. Bleek dat er vet tussen twee contacten zat, waardoor de contactjes niet meer tegen elkaar kwamen. Hij werkt nu weer naar behoren.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #6
Altijd handig om op reserve te houden al zou ik er niet van uit gaan dat hij altijd 100% goed blijft,, maar beter iets dan niets.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu