Acrylaat kit laat los bij raam

Renedata

  • #1
Ik heb een vraag over acrylaat kit. Bij één buitenkozijn heb ik van het voorjaar de kitranden weggehaald en na het goed schoonmaken (schuren en ontvetten) een nieuwe kitlaag aangebracht. Ik heb gebruikt van (merk verwijderd) acrylaat kit (overschilderbaar).

Een dag later heb ik het kozijn (en het kit) geschilderd met een kwaliteitsverf (merk verwijderd). Tot mijn verbazing blijkt dat nu er een kleine ruimte (1 á 2 mm) tussen het raam en het kit is gekomen. Nu is mijn vraag hoe dat komt en hoe kan ik dit voorkomen. Wat heb ik verkeerd gedaan.

Andere kozijnen die ik heb gedaan op dezelfde wijze zijn wel goed gebleven.
 

Toon

  • #2
Naar mijn weten is acrylaatkit iig niet geschikt voor deze toepassing.
Je had butyleenkit of beglazingskit moeten gebruiken. Kijk even op de sites van de bekende kitfabrikanten.

Succes.
 

Renedata

  • #3
Toon,

bedankt voor de tip. Werk al jaren met acrylaat kit maar ik zal de volgende keer (van het voorjaar) aan de gang gaan met beglazingskit

mvgr
Renee

Ik had de onderstaande kit gebruikt

Merk en commerciele tekst van de acrylaatkit verwijderd. Moderator.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Acrylaatkit moet kunnen, waarschijnlijk is er ergens wat meer krimp opgetreden door omstandigheden, die me niet echt duidelijk zijn van hieruit.
 

Renedata

  • #5
Ik heb vanmiddag een mail gestuurd naar de fabrikant en die vertelde per mail dat de acrylaat kit gebruikt kan worden voor mijn toepassing. De fout die ik heb gemaakt is volgens hem dat ik niet lang genoeg gewacht heb. Met de acrylaat kit die ik gebruikte (regenbestendig) moet ik 8 dagen wachten tot het uitgehard is. Daarna is overschilderen geen probleem.

Ik heb vroeger merkloze kit gebruikt en daar kon ik 1 dag later zonder problemen over schilderen. Ik snap het dus niet helemaal. Maar ik krijg uit coulance gratis twee patronen, omdat het niet op de buitenkant staat aangegeven. Dat vond ik heel netjes.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Misschien kun je nog even duidelijk zeggen waarvoor je de kit hebt gebruikt:

Voor de overgang tussen muur en kozijn?

Of voor de overgang tussen kozijn en (dubbelglas?) ruit.

Want ik denk dat daardoor die verschillende ideeën over welke soort kit zijn onstaan.

Voor de overgang tussen (dubbel) glas en kozijn hoor je bij mijn weten altijd beglazingskit (of eventueel siliconenkit) te gebruiken indien het een geventileerd systeem is, en butyleenkit indien het een (ouder) niet geventileerd systeem is.

Maar ik ben op dat gebied geen specialist. :wink:
 

Renedata

  • #7
Het is kit tussen het kozijn en dubbelglas. Ik heb 7 jaar geleden alle kitranden (oude bouwkitranden) voor een groot deel vervangen door acrylaat kit randen. Dan heb ik het over het buitenste laagje kit. Dat ziet er nog steeds bij alle kozijnen (op 1 na) goed uit. Ook na een tweede schilderbeurt.

Het kozijn waar de kit niet meer je van het was, heb ik vervangen door acrylaat kit. Ik heb echter langzamerhand het idee, dankzij de tips op het forum, dat ik beglazingskit moet gebruiken of silicone kit. Alleen dat is weer niet goed overschilderbaar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Gebruik liever geen siliconenkit, slecht of helemaal niet te schilderen en slecht te verwijderen, beglazingskit is de normale toepassing.
 

Renedata

  • #9
Bedankt voor het advies, dat wordt dus beglazingskit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu