Achterwand keuken schilderen met latex

Kabouter1960

  • #1
Ik wist niet of ik hiermee nu bij "keuken" of "wanden" moest zijn:
Gisteren is bij ons de nieuwe keuken gezet. Omdat we daar de tijd vooraf niet meer voor hadden, hebben we besloten om na plaatsing te bedenken wat voor een achterwand we willen (en kunnen betalen....).
Glaswanden: prachtig! Maar je bent zomaar 1000 tot 1500 Euro kwijt voor een wandje van 200 cm X 55 cm. En dat hebben we er niet voor.
Tegeltjes zitten we ook niet echt op te wachten. En RVS vind ik te koud!
Nu las ik zojuist ergens op een website dat je ook, vooropgesteld dat je dan een mooie glad afgewerkte muur hebt, kunt kiezen om gewoon te schilderen (in de gewenst kleur) met latex en dat de achterwand dan afwasbaar is.
Is dit waar? Elke tip is welkom!!!!

Groetjes,
Barbara
 

Keukenman

  • #3
Klopt, dit word steeds vaker gedaan maar let op: Achter de kookplaat komen spetters op de muur die wel 200 graden heet kunnen zijn! Deze zullen dus ín de beschermlaag branden en na een tijd zal het achter de kookplaat niet meer goed schoon te krijgen zijn.

Ook marinades geven gemene vlekken! Mijn advies is altijd om achter de kookplaat wél iets te plaatsen! bv melkglas welke in meerdere kleuren te krijgen is. Dan hoef je niet de gehele achterwand te bekleden maar slechts de ruimte tussen afzuigkap en kookplaat!
 

Kabouter1960

  • #4
Wij zijn er nu toch min of meer al uit! Het gaan toch maar tegeltjes worden. Budgetvriendelijk, duurzaam, hittebestendig en ook daar kun je toch wel leuke dingen mee doen qua kleur.
Glas hebben we ook over gedacht, maar dat is toch net iets duurder.....
En we hebben maar een klein budget over om de muur te doen, dus.....
Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu