Keukenmuur verven in plaats van betegelen

Marziozie

  • #1
Ik wil de muur achter mijn keuken verven in plaats van betegelen. Dus gewoon ook de muur achter de kraan. Natuurlijk ga ik even naar de verfspecialist om te vragen of de kan en zo ja, hoe en wat. Ik neem aan dat er watervaste latex bestaat. Zoiets zal ik natuurlijk wel nodig hebben.
Maar misschien weten jullie wel of het kan en of ik nog ergens op moet letten.
Moet ik trouwens voor het kookgedeelte wel een spatplaat? Vetvlekken lijken me van een ander soort dan watervlekken.
Alvast bedankt maar weer!
Marcia
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Er bestaan legio schrobvaste muurverven. Een zijdeglans uitvoering is fraai, en geeft een goede bescherming. Denk ook eens aan de metallic muurverven.

Anders is dat met kokendhete vetspetters. U kunt alleen door proefondervindelijk uitproberen met dezelfde schrobvaste muurverf ondervinden of dit afdoende is.

U kunt er ook voor kiezen de muurverf achter de kookplaat af te schermen met een glazen plaat. Heeft u dezelfde kleur maar absoluut beschermd.
 

Marziozie

  • #3
Oh ja, schrobvast is idd ook iets waar ik nog niet aan gedacht heb. zeker niet onbelangrijk.
Dank je wel voor je antwoord!
 

Marziozie

  • #4
Ondertussen heb ik mijn keukenmuur geschilderd en het is mooooi geworden!!! Of het schrobvast en, hopelijk, spatvast is weet ik nog niet. Ik heb in elk geval bij de verfspecialist een muurverf uitgezocht die dat zou moeten zijn.
Eerst heb ik het, op advies van de verfspecialist, de muur voorgestreken met een voorstijkmiddel. Las op het forum al een paar keer dat het mooier zou zworden als je het materiaal waarmee je gaat verven 20% verdund en dat als voorstrijk gebruikt. Maar dit ging prima, is minder duur, makkelijk te verwerken en het reslutaat prachtig. Ik moest de latex zelf wel 2 keer opzetten want 1 keer dekkend was het toch niet. Maar ja, het was ook een vers gestucte, witte, muur en ik had donkergrijze muurverf.
Ik ben in elk geval, tot nu toe, weer een blije klusser.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
:prima: Mede namens de mede verf-o-logen...want voor de blije klusser, daar doen we het toch voor....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu