Achterplaat hangtoilet idee

Jaren30klusser

 • #1
Vaak discussie gezien over stabiliteit van de achterplaat, wel of niet stucen, indrukken plaat tgv zit belasting toilet. Dus betegelen zou een vereiste zijn om de krachten te verdelen.
Ik wil dus stucen en heb zelfs weinig ruimte om een dikke plaat te maken. Ik denk aan maximaal 15mm totale afstand van toilet tot frame inbouwreservoir.
Mijn idee: opvulringen om de draadeinden van de ophanging die de totale dikte vd tussenwand overbruggen. En daarbij dan een opvulblokje ter hoogte vd dwarsbalk onder de afvoeraansluiting met hetzelfde doel. Hiermee zit feitelijk het toilet kracht gesloten direct op het frame met toch de mogelijkheid van een tussenwand naar keuze die dus vrijwel geen vlaktedruk aan moet kunnen. De opvulblokken vallen weg achter het profiel van de toilet pot en zijn dus niet in het zicht na montage.
Iemand dit al eens geprobeerd?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ombouw van een inbouwreservoir gebruikte ik altijd 18mm watervast multiplex en dat was stevig genoeg.
   

  Jaren30klusser

  • #3
  Klopt, maar dat is dan blijkbaar niet zomaar te stucen
   

  Bridgewood

  • #4
  Wij hebben in ons vorige huis op advies van de stukadoor een cement gebonden plaat gebruikt als achterwand voor het toilet.

  Dit is afgewerkt met gips en daarna hebben we dit geschilderd met speciale afstotende verf.

  Dit heeft bij ons prima gewerkt en geen problemen gehad met de stevigheid of een loszittende pot.

  Misschien is dit voor jou ook de oplossing
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu