Aardlekschakelaar en de Pelgrim MAG 550

Herbie

  • #1
Als ik de oven van mijn combimagnetron Pelgrim MAG 550 aanzet, vliegt na een poosje de aardlekschakelaar eruit. Zoeken bij Klusidee doet veronderstellen de het verwarmingselement stuk is.

Ik heb aan de achterzijde alle pinnetjes via een weerstandsmeter (op stand 10K) met de aarde van het netsnoer verbonden, maar de weerstandsmeter geeft geen kik (oneindig grote weerstand). (De oven heb ik vantevoren niet aangezet gehad.)

Wie helpt me?

Groeten, Herbie
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Helaas zegt deze meting helemaal niets, omdat:
  • De meting die je doet bij laagspanning plaats vindt. Je meetinstrument gebruikt een zeer lage spanning voor de weerstandsmeting.
  • De meting plaats vindt bij koude toestand van het element. Het is heel goed denkbaar, dat een eventuele aardsluiting pas plaats vindt wanneer het element heet wordt.
Het is, zoals je hopelijk bij die andere onderwerpen gelezen hebt, ten zeerste af te raden bij een combimagnetron zelf metingen te gaan verrichten, anders dan zoals jij gedaan hebt in afgeschakelde toestand!

En zelfs dan loop je risico's in verband met de hoge restspanning, die op condensatoren kan overblijven, ook met de stekker er uit.

Daarom, breng die magnetron weg voor reparatie, en ga niet zelf proberen het defect te herstellen!
 

Herbie

  • #3
Na het zoeken van een geschikte reparateur en enige wachttijd is het apparaat gerepareerd. Oorzaak was een kapot verwarmingselement. Het apparaat is 8 jaar oud en erg warm geweest, zei hij. Dus we konden vast gaan sparen voor een nieuwe.

Ik geloof niet dat het mij zo 1-2-3 gelukt was.

Klusidee Kees, bedankt voor je reactie.

Herbie
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Graag gedaan!

Blij dat je zo verstandig was de magnetron weg te brengen.

Ik heb je reactie bij het oorspronkelijke onderwerp gevoegd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu