Aardlekautomaat onvoorspelbaar aan/uit

Earv

 • #1
Dag allemaal, ik heb een gek probleem. We hebben onze meterkast omgebouwd van automaten met aparte aardlekschakelaars, naar een systeem met alleen aardlekautomaten (ABB 1-polig+nul 16A B-kar 30mA). Bij 2 groepen (van de 14 in totaal) sloeg de aardlekautomaat direct terug als je hem omzette; hij bleef als het ware niet eens 'hangen'. Bij 1 van de 2 zat er geen apparatuur op de groep aangesloten (zelfs geen uitvoerdraden erin gestoken, alleen aanvoer), bij de ander wel. We hebben het talloze keren geprobeerd, en uiteindelijk deed 1 van de 2 het toch wel. Een paar weken later lukte het ineens ook in één keer om de tweede aan te zetten.

Hoe kan dat? Is er dan ergens een lekstroompje ofzo? Maar waarom eerst niet en later wel? En hoe kan dat met een aardlekautomaat waar geen uitvoerdraden op zitten aangesloten? In beide gevallen was de hoofdschakelaar al omgezet en werkten de andere groepen al wel.

Dank alvast voor jullie hulp!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #2
  Vaak is er dan een nul of een fase van de ene groep gebruikt voor een andere groep, maar als er zelf geen draden aangesloten zijn dan is er gewoon iets fout met de aardlekschakelaar en gaat die bij ons meteen retour.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #3
  Als hij eruit klapt zonder aangesloten te zijn op afgaande bedrading dan is hij gewoon defect inderdaad.
   
  • Like
  Waarderingen: XanderH

  Earv

  • #4
  OK, dank voor jullie reacties! Dan gaan ze retour.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu