Aardlekautomaat hager vervangen voor ABB

Bolus

  • #1
Beste,

Omdat ik mijn groepenkast ga uitbreiden en het handig vind om bij 1 merk te blijven zou ik een aardlekautomaat van Hager moeten vervangen voor een van ABB. Nu wordt een Hager ADA916G gebruikt. Kan ik deze probleemloos vervangen voor een ABB 1SPF006906F0311? Het lijkt er op dat de eigenschappen gelijk zijn.

Ik heb een Solis 2500 mini omvormer met 7 panelen (2420WP).
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Je kunt de Hager automaat natuurlijk gewoon blijven gebruiken in een ABB behuizing. Maar ik begrijp de wens om alles bij één merk te houden, die heb ik zelf ook. :wink:

De ABB automaat die je hebt gevonden is een exemplaar voor op busboard. Dit betekent dus dat je een (gedeelte van een) busboard moet hebben wat je direct achter de hoofdschakelaar aansluit, zonder nog een aardlekschakelaar ertusssen. Dit (gedeelte van een) busboard kun je vervolgens alleen voor aardlekautomaten / comfomaten gebruiken, niet meer voor de normale flexomaten. Had je daar rekening mee gehouden? Anders neem je misschien beter een variant met schroefcontacten zoals de 2CSR255180R1165.

Alle eigenschappen zijn verder inderdaad gelijk. B-karakteristiek, 16A nominaal, 30mA aanspreekstroom, aardlekbeveiliging type A, 6kA afschakelvermogen.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Ik kan uit die afbeelding of beschrijving niet opmaken of dat de 1SPF006906F0311 of 2CSR255180R1165 is hoor...

Maar je zou op de onderste rij een 3-fasen busboard met 1x 12 modules kunnen plaatsen (6939.352) welke je rechtstreeks achter de hoofdschakelaar aansluit. Daar kun je dan comfomaten (aardlekautomaten voor busboard) op aansluiten.

Op de bovenste rij dan naar keuze een 1-fase busboard met 3x4 of 2x6 modules (1spf006939f0356 of 6939-350) welke je kunt aansluiten op 3x of 2x 2-polige aardlekschakelaars. Of zoals in de bestaande kast een 3-fasen busboard met 2x6 modules (6939-354) aangesloten op 2x 4-polige aardlekschakelaars.

Geen idee wat die webshop je precies stuurt als je dit besteld.
 

Bolus

  • #5
Ik heb de vraag bij de webshop neergelegd. Je kunt schuiven met de groepen en dat bepaalt dan de indeling. Deze wordt standaard geleverd met busboard. Lijkt mij dat er dan nog keuze is, maar ik kan iets meegeven als opmerking. Wat is dan de aanbevolen indeling voor mij?

Onder lijkt mij 3-fase met 1x12 modules?

Boven 3x4 met 3x 2polige ALS? Is dat logisch met het oog op de toekomst? Daarmee bedoel ik enkele normale groepen er bij, laadpaal, inductie kookgroep?
 

Bolus

  • #6
@XanderH Heb jij nog tijd om naar mijn laatste vraag te kijken?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #7
Wat de toekomst gaat brengen kun je zelf denk ik beter voorspellen.

Maar een laadpaal en inductiekookplaat wil je op een 3-fasen krachtgroep aansluiten. De laadpaal moet ook nog eens achter een eigen aardlekschakelaar (dus niet gedeeld met andere eindgroepen). Daarvoor heb je dus weinig aan een 1-fase busboard aangesloten achter 2-polige aardlekschakelaars. Houd liever 8 modulen vrij voor 2x 3P+N aardlekautomaten (welke je met draad aan zult moeten sluiten, dat bestaat niet voor op busboard).

In je andere topic is al een 3-fasen groep voor een kookplaat te zien, wat doet deze nu dan?
 

Bolus

  • #8
Ok, dat klinkt logisch inderdaad. Moet ik dan een ABB kast hebben zonder busboard? In dat geval laat ik inderdaad zo veel mogelijk vrij.

De andere kookgroep is voor een SMEG dubbele oven. Koken doen we nu echter nog op gas.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #9
Je moet bedenken wat er allemaal in de kast moet komen en waar je het wilt plaatsen.

Voor een deel van de kast kan busboard zeker wel nuttig zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu