Aardlek knalt er telkens uit

Johnep

  • #1
Onlangs de garage verbouwd en stroom doorgetrokken. 2 maanden werkt alles naar behoren, maar sinds enkele dagen schakelt de aardlek uit als er een apparaat wordt aangesloten met een flink vermogen (Senseo of stofzuiger). Lampen, radio doen het gewoon, maar op het moment dat ik bv de stofzuiger (erbij) wil gebruiken, schakelt de aardlek dus uit. Het maakt niet uit of ik 'm in de garage of in de woning aansluit op (dezelfde) groep.
Wie kan me adviseren
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vliegt de aardlek eruit of de zekering (automaat) ?
 

Johnep

  • #3
Niet de zekering, maar de aardlek schakelt zichzelf uit op een gegeven moment. Als het laatste aangesloten apparaat weer uit 't stopcontact gehaald wordt, kan je n'm weer gewoon inschakelen.
Verlichting, automatische garagedeur opener etc. doet 't gewoon, totdat er ergens op de zelfde groep iets "zwaarders" bij komt. Dan doet 't probleem zich voor. Dit terwijl we dit probleem dus tot afgelopen week toe, helemaal niet gehad hebben. (en mijns inziens kan het geen overbelasting zijn, gezien het gering aantal app. wat is aangesloten en nog niet eens in werking is).
 

-stuffie-

  • #4
En ook al zou het overbelasting zijn, dan hoort de aardlek er nog niet uit te knallen, maar de automaat.

Je hebt het steeds over "dezelfde" groep. Meestal zitten er meer groepen op dezelfde aardlek. Als je iets aanschakelt in een andere groep waar dezelfde aardlek op zit, gaat de aardlek er dan ook uit?
 

Johnep

  • #5
Nee, dat is niet het geval. Er zitten 2 groepen op de aardlek. 1 functioneert gewoon, maar de groep waarover ik het heb, als ik daar bv de stofzuiger op aansluit, gaan ze er allebei uit.
 

-stuffie-

  • #6
Interessant... ik heb geen idee wat de oorzaak is, maar het is wel interessant :)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Aarde en nul verwisseld in de groep, je zou niet de eerste zijn.
 

Johnep

  • #8
Thanks. Probleem is opgelost. Probleem zat in een buitenlamp. D'r zat nogal wat vocht/water in. Ik dacht dat deze niet aangesloten was..... dus wel. Bedankt voor 't meedenken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu