Centrale afzuiging aardlek knalt er uit

Marsi

  • #1
Wie kan mij helpen

ik heb een centrale afzuiging in mijn huis. deze moest ik aanschakelen in de keuken. dit wil ik niet dus heb ik hem bij de verlichting van de wc aan gesloten met een dubbele schakelaar. tot nu toe werkt de afzuiging perfect. maar nu wil ik de afzuiging ook in de badkamer aan kunnen zetten met een dubbele schakelaar hier heb ik voor een zwarte schakeldraad gebruikt en deze bij de zwarte schakeldraad van de wc opgezet. als ik nu de schakelaar in de douche omzet knalt mijn aardlekschakelaar er uit. als ik hem in de wc aan zet doet hij het nog gewoon. wie zou mij hier mee kunnen helpen?
 

@rie

Specialist Elektra
  • #2
Waarschijnlijk wordt de afzuiging nu door twee verschillende groepen gevoed :?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Het zijn waarschijnlijk twee verschillende groepen, die je nu, op de een of andere manier, aan elkaar hebt geknoopt. Zorg ervoor dat de voeding van één groep komt, anders moet je er een relais tussen zetten.
 

Marsi

  • #4
Dat dacht ik zelf al zoiets. bedankt het klopt wel de wc is de beneden groep en de badkamer is de bovengroep. wat voor een relais kan ik daarvoor gebruiken?
ik heb ook even rond gekeken voor een timer die er bij op kan zodat de ventilator even blijft doordraaien als je het licht uitzet, maar ik kom er nog niet echt uit. wat kan ik hiervoor gebruiken?
 

Fiesiekus

  • #5
Een afvaltijd vertraagd relais (relais schakelt de MV in)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu