Je geeft geen correcte waardes aan, want 0,3A is niet 30 mA en 0,1A is niet 10 mA.
Maar als ik ervan uitga dat je met 0,3A bedoelt 0,03A en met 0,1A bedoelt 0,01A, dan lijkt me de beste oplossing om in het tuinhuis de aardlek automaat van B10 0,01A te gebruiken.
Voor aardlekken heb je dan hele redelijke zekerheid dat de beveiliging in het tuinhuis er eerder uit gaat dan de beveiliging in de meterkast. Voor kortsluiting bestaat nog steeds de kans, dat de beveiliging in de meterkast er tóch eerder uitgaat dan die in het tuinhuis. Dat is afhankelijk van de exactie karakteristieken van beide elementen. Grote kans dat die in het tuinhuis inderdaad eerder gaat, maar helemaal zeker is dat dus niet (je zou het kunnen proberen door bewust een keer kortsluiting te maken).
Je bent echter met een automaat B10 beperkt tot maximaal 2300 Watt in het tuinhuis. Heb je daar genoeg aan: geen probleem wat dat betreft. En je kunt er natuurlijk rekening mee houden, geen koffiezetmachine en waterkoker tegelijk gebruiken in het tuinhuis (om maar een voorbeeld te noemen). Heb je daar echt niet genoeg aan, dan gebruik je de automaat B16 0,01 A. Maar daarmee is het nog minder zeker welke er in geval van kortsluiting en/of overbelasting als eerste uit gaat: die in het tuinhuis of die in de meterkast (en dat laaste wil je dus vermijden.
PS.: komen die LED-lampen in de tuin vóór of na de extra automaat in het tuinhuis te zitten? Want als ze ervoor zitten, heeft die extra automaat al helemaal geen zin. Juist dergelijke aansluitingen van lampen in de tuin staan erom bekend voor aardlekproblemen te kunnen zorgen (bijv. doordat mieren het een leuk plekje vinden om hun nest te bouwen en er ladingen zand en aarde heen slepen).