Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een alternatieve webbrowser te gebruiken.
Met een aardweerstand meter of een aardverspreidingsweerstand meter of een installatietester.
Je moet daarbij nog rekening houden met de spanningstrechter rond de elektrodes, liggen de hulp elektrodes te dicht bij elkaar dan is je waarde waardeloos.
Je kan een methode gebruiken met een regelbare voeding, een reostaat een voltmeter een amperemeter en 2 hulpelektrodes.Het spul moet wel nauwkeurig zijn(geijkt)
Aarding is nogal een breed begrip. Gaat het bijv. om het meten van:
- aanvullende potentiaalvereffening (zoals in de badkamer)
- de aardverspreidingsweerstand (aardelektrode)
- de totale circuitimpedantie (L-PE)
- enz. enz.
Bovenstaande metingen kunnen normaliter worden uitgevoerd met een installatietester zoals deze door installateurs worden gebruikt.
Ik heb mijn volledige installatie vernieuwd, daarbij heb ik een aardingsstaaf in de grond geslagen die verbonden is met een kabel 16mm² naar een aardingsonderbreker die in de buurt van mijn zekeringkast staat, bij ons in België moet de aardingsweerstand minder dan 30 ohm bedragen, maar ik weet niet goed hoe ik deze weerstand precies kan meten, weet iemand raad aub?