Aardedraad in badkamer

Wesout

  • #1
Bij het verbouwen van de badkamer kwamen wij erachter dat het aardedraad bij de douchebak er los in lag. Ook aan de radiator zat geen aardedraad. Nu wil ik dat herstellen, maar na wat hakwerk onder het CAP, zie ik dat de pvc buis die daar loopt helemaal vol zit met draden en ik kan er met geen mogelijkheid nog 1 bij proppen. Nu kan ik een tweede toevoer gaan frezen, maar aangezien momenteel alles open ligt vraag ik mij af of ik de aardedraad vanuit de radiator ook onder de cement vloer naar het aardedraad onder de badkuip kan laten lopen (in onze situatie makkelijker) en daar kan koppelen met het aardedraad dat vanuit daar naar het CAP loopt.

Alvast bedankt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Nee dat is niet toegestaan, elk te vereffenen punt moet appart naar het cap gebracht worden.
 

Wesout

  • #3
Ok, dank je. Kan jij ook toelichten waarom dat niet zou kunnen of anders gezegd wat de reden is dat dit niet is toegestaan? Probeer het namelijk te begrijpen. Groet Wesley
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Het hele principe van vereffenen is juist dat je alle vreemde geleidende delen apart naar 1 punt brengt en daar aan elkaar koppelt.... Niet om 1 draad van A naar B naar C naar D te leggen, dan ben je aan het doorlussen ipv vereffenen.

Is via Google genoeg over te vinden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu